Follow:

5 green beauty tips for beach hair

IMG_1519

English version below

Van jongs af aan kreeg ik complimentjes over mijn blonde lokken. Behalve wekelijks kammen en wassen met shampoo en conditioner deed ik daar eigenlijk niets voor! Tijdens mijn surfreizen kreeg mijn haar ineens veel zout en zon te verduren. Het werd er mooi blond en ‘beachy’ van, maar om te voorkomen dat het een bos touw werd moest ik wel wat beter voor mijn haar gaan zorgen. En dat doe ik nog steeds trouw, het liefst op een zo natuurlijk mogelijke manier. Ik deel vandaag mijn vijf beste natuurlijke beautytips voor mooi verzorgd beach hair, voor degenen die net zoveel van zout en zon houden als ik!

Houten haarborstel
Mijn eerste tip is het kiezen van een fijne haarborstel of kam. Voor mij was een grove kam fijner dan een borstel, omdat mijn haar snel klit en ik er anders niet doorheen kom zonder veel haren stuk te maken. Misschien is jouw haar wat stijler of minder klitterig, dan kan een borstel een fijne uitkomst zijn! Een houten kam of borstel heeft mijn voorkeur boven een plastic exemplaar. Niet alleen voor het milieu, maar ook om te voorkomen dat je haar snel statisch wordt bij het (droog) kammen.

Koud water is de beste conditioner
Iets dat echt super effectief is voor mijn haar is naspoelen met koud water na het douchen. Ik heb wel eens gehoord dat dit komt doordat je zo de haarschubben sluit en je haar daardoor minder kwetsbaar is. Ik merk zelf in ieder geval dat het mijn haar een gezonde glans geeft. Ik gebruik het soms zelfs in plaats van conditioner.

Olie is je beste vriend
Zeker zo na de zomer is mijn haar wel toe aan een haarmasker! Daarbij is olie mijn absolute go-to. Ik gebruik olie voor vanalles: als dagcrème, bodylotion, makeupremover, oil pulling, lippenbalsem en dus ook als haarmasker. Ik gebruik verschillende soorten oliën: voor mijn gezicht gebruik ik vitamine E olie, voor het scheren gebruik ik deze olie en voor mijn haar gebruik ik graag kokos- of castorolie. Tip: maak de olie warm voor je het in het haar aanbrengt, voor een nog beter resultaat. Ik verdeel de olie in het onderste deel van mijn haar (als je een droge hoofdhuid hebt kun je het ook in je hoofdhuid inmasseren). Vervolgens doe ik mijn haar omhoog in een knot en laat de olie 20 minuten intrekken voordat ik mijn haar ga wassen. Mocht je wel de olie op je hoofdhuid willen aanbrengen: wees matig met de olie en masseer je shampoo goed in voor je het uitspoelt. Dit om alle restjes olie te verwijderen. Ik beloof je instant verzorging voor droge lokken!

IMG_1518

Wees lief voor je haar
Toen ik dit artikel van Bianca op The Green Creator las, was ik meteen geboeid door deze methode. Ik moet zeggen dat elke dag mijn hoofdhuid masseren erbij inschiet, maar ik doe dit wel regelmatig. Niet per se om mijn haar te laten groeien, wel om mijn hoofdhuid goed te laten doorbloeden én omdat het gewoon heel lekker voelt! Lief zijn voor je haar is ook zachtjes kammen (iets waar ik mezelf telkens weer aan moet herinneren!) je haar niet te vaak wassen en geen stijltang, krultang of föhn gebruiken. Ik was mijn haar op dit moment eens in de vijf dagen en laat het altijd op natuurlijke wijze drogen.

Eet je haar mooi
Tot slot is is het natuurlijk altijd een goed idee om je haar ook van binnenuit te verzorgen. Genoeg gezonde vetten, vitaminen en mineralen helpen om je haar mooi te houden. Avocado’s en noten staan erom bekend verzorgend te werken voor je haar, maar ook producten met veel zink en calcium helpen voor mooi haar (en nagels!) Strooi dus wat edelgistvlokken over je avondeten, voeg moringa poeder toe aan een smoothie en eet altijd een ruime hoeveelheid bladgroente!

de ier
IMG_1521
IMG_1516

Heb jij nog meer tips voor mooi beach haar? Ik hoor ze graag in de comments!
Deze post is geschreven in samenwerking met Holland & Barrett

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


IMG_1519

Ever since I was young, people complimented me for my long wavy hair. Except for a weekly wash and comb, I didn’t do much to maintain it. When I started travelling and surfing, I quickly noticed I needed to take action to keep my hair soft and shiny. As if today, I still lovingly take care of it, in the most natural way possible. Today I am sharing my best beauty tips for beach hair, especially for all the salt water lovers out there!

Wooden brush
My first tip is to check if you comb needs an upgrade. I prefer a comb over a brush, since I have a lot of knots in my hair and don’t want to damage it while brushing. Maybe your hair is less knotty and you prefer a hairbrush. I would advice choosing a wooden brush or comb over a plastic one, not only for the environment, but also to prevent your hair from frizziness.

Cold water is the best conditioner
Something that’s very effective for my hair, is rinsing it out with cold water. It seems to be stronger and more shiny. I use this instead of conditioner sometimes too.

Oil is your best friend
Especially after summer, my beach hair needs some oil. I am the queen of oil and use it for almost everything: daycream, bodylotion, make up remover, lip balm and hair masks. For my face I use vitamin E oil, for shaving I use this oil and for my hair I prefer coconut or castor oil. Tip: heat up your oil before applying, for better results. I put oil in the bottom part of my hair, but if you have a dry skin you can massage it on your scalp as well. After this, put your hair up in a bun for 20 minutes and then wash. If you apply the oil on your scalp: be moderate with the oil and massage in your shampoo to remove all the oil afterwards. I promise this will give your beach hair an instant boost!

IMG_1518

Be gentle with your hair
When I read this post by Bianca from The Green Creator, I was super curious to try it. I have to say, I don’t massage my scalp every day anymore, but sometimes I do. Not to grow my hair, but to increase the blood flow and actually it just feels really nice. Being gentle with your hair also includes combing gently (take your time!), not washing your hair too often and not putting heat on your hair. Currently, I am washing my hair once every five days and I am always letting it air-dry.

Hair food
Finally, remember to also take care of your hair from the inside. Eat plenty of healthy fats, vitamins and minerals to keep your beach hair shiny. Avocado’s and nuts are known to nurture your hair. Foods that are rich in zinc and calcium
can also be benefical. So don’t forget to pour some nutritional yeast on top of your dinner, add some moringa powder to your smoothie and to eat plenty of leafy greens!

de ier
IMG_1521
IMG_1516

Do you have any green tips for beach hair? I’d love to hear them!
This post is written in collaboration with Holland & Barrett

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Cindy

  Prachtige haren heb je. Ik ervaar ook de weldaad van olie en koud water, wat ik vooral graag gebruik is regenwater.

  3 September 2017 at 09:50
  • Reply Iris

   Dankjewel Cindy! Interessant, nooit zo over nagedacht. Ik weet wel dat planten beter groeien op regenwater en dat ijzerrijk water (waar we in Portugal onder douchten) je haar en huid meer uitdroogt!

   8 September 2017 at 11:47
 • Reply Mariëlle

  Je hebt inderdaad echt prachtig haar <3 Dat naspoelen met koud water weet ik, maar ik doe het niet… Toch maar weer proberen in mijn routine te krijgen haha!

  3 September 2017 at 10:39
  • Reply Iris

   Dankjewel Marielle! Haha, het is altijd even vervelend maar het is het waard;)!

   8 September 2017 at 11:46

  Leave a Reply

  Share your latest post