Follow:

A peek inside my creative working space

Sneak peek

English version below

De laatste tijd ontmoet ik veel mensen die ook (deels) van huis uit werken, omdat ze freelance klussen doen of omdat ze druk zijn met studeren of het schrijven van een (master)scriptie. Wat ik opvallend vind is dat veel mensen aangeven thuis minder productief te werken. De meest geliefde werkplekken zijn dan ook de bibliotheek en leuke hippe cafétjes. Dat begrijp ik heel goed, maar ik denk dat werken van huis uit een stuk aantrekkelijker wordt als je wat aandacht besteedt aan je werkruimte (en een goede routine!) Ik zorg daarom altijd dat ik vroeg wakker ben, yoga doe, ik voor mezelf een lekker fruitontbijt maak en daarna ga ik pas aan de slag. Mijn kamer heb ik omgetoverd tot een plek waar ik geïnspireerd raak en comfortabel kan werken. Die ga ik jullie vandaag laten zien, in deze fotopost!

Ik moet toegeven, veel mensen zouden gillend gek worden van al die details in mijn kamer. Mijn lievelingswoord is ‘gezellig’ en ik vind het nu eenmaal heel belangrijk om een plek gezellig en sfeervol te maken met details. Ik hou van schelpen, wat je misschien zal opvallen, en verzamel ze driftig. Het zijn voor mij herinneringen aan verschillende plekken waar ik ben geweest. En dat geldt eigenlijk voor alle objecten in mijn kamer. Dat schilderij uit Marokko, dat kleed uit India, die tas uit Sri Lanka, die sjaal uit Nepal, dat kunstwerk dat ik maakte na mijn eerste reis, enzovoorts. Als je iemand bent die houdt van een strak, modern design dan kun je misschien beter wegklikken. Voor degenen die toch hebben besloten te blijven: welkom in mijn comfortabele, gezellige en hippie-achtige kamer waarvandaan ik werk. Deze kamer geeft me inspiratie, die ik hard nodig heb voor mijn blogs, artikelen, kunstwerken en zelfs tijdens de yoga!

De dingen die me blij maken in de kamer als ik de foto’s zo terug zie, zijn de kunstprojecten, mijn gitaar, mijn dromenvanger, mijn yoga mat, mijn zoutlamp (van de week gekocht in de webshop van De Nieuwe Meiden) en ik vind het ook fijn om af en toe wierook te branden. Oja, en ook zeker mijn iPod, waarop ik fijne tunes draai die me ook weer inspireren. Ik werk vanachter mijn bureau, maar ik moet toegeven dat ik ook vaak op mijn bed zit, mijn rug tegen de muur en een kussen ertussen. In mijn kamer teken en schilder ik, werk ik achter mijn computer, speel ik gitaar en doe ik yoga.

Sneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peek

Wat denken jullie ervan? En wat is jouw favoriete werkplaats? Zou je graag meer lezen over hoe je thuis efficiënt kunt werken als zelfstandige/freelancer?

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


Sneak peek

Recently I’ve talked a lot with people who also (partly) work from home, because are a freelancer or just busy with studying or writing a (master)thesis’s. And it turns out many of them don’t really like to work from home. The most popular places to work are the library or a café. I totally get that, but I think if you want to work from home, it’s important to make the space appealing and comfortable for yourself. My to do list always adds up when I am traveling, so when I’m in the Netherlands I always have lots to do. But my cozy room helps me to get things done. I also created a good routine for myself, so I can be as efficient as I need to be. Normally I wake up early, do yoga, make myself a nice fruity breakfast and then start working behind my computer. If you like, I can talk more about routine and organizing as a freelancer later, but in this post I want to show you how I created a nice working space for myself. Because, I feel having a nice working environment is a key factor to being productive. So let’s give you a sneak peek of where the magic happens!

I have to admit, for most people my room would already be too messy. My favorite word is ‘gezellig’, which is a Dutch word that means something like cozy. I like to collect things around me that give me a good feeling. As you can see, I love seashells and I can’t help but take more and more home. They have memories attached to them, as with all the items in my room actually. If you are more the tidy-space-kind-of-person then please don’t mind the mess (or just click away if you can’t handle it!) For those who’ve decided to stay: feel welcome in my cozy hippie room! All the details all things I own bring back certain memories and therefore work very inspiring for me. And this is necessary for my writing, my artworks and my yoga as well.

Things that make me happy in my room are the art works, my guitar, dream catcher, yoga mat, my new salt lamp (bought it via De Nieuwe Meiden) and I also love to burn incense every now and then. I use my iPod to play my favorite tunes when I’m working too. I work either from behind my desk or on my bed, against the wall with a pillow behind my back. I draw, paint, play guitar and do yoga in my room.

Sneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peekSneak peek

What do you think? And where do you work best? Would you like more tips on working efficiently from home?

Follow me on: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Iris

  Ik werk ook wel graag vanuit huis. Ik heb mijn kamer inderdaad ook zo proberen in te richten dat ik er blij en geïnspireerd van word. Toch moet ik er af en toe wel eens uit en dan ga ik gewoon lekker een stukje wandelen. Dan voel ik me weer fris en fruitig en ga dan weer verder. Leuke en persoonlijke kamer heb je!
  Iris recently posted…Fotoshoot: Familie RondaMy Profile

  9 June 2016 at 19:56
  • Reply Iris Overgaauw

   Wat goed om te horen! Ik probeer ook altijd een lange pauze voor mezelf te plannen zodat je niet te lang stil zit, dus dat herken ik wel! Dankjewel voor je berichtje:)!

   10 June 2016 at 13:31
 • Reply Laura

  Wat een leuk plekkie! Mag ik vragen waar je bed van is?

  12 June 2016 at 13:35
  • Reply Iris Overgaauw

   Hi Laura! Dankjewel! Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat niet weet eigenlijk, het is een oud bed dat ik van mijn zusje heb overgenomen!

   13 June 2016 at 21:33
   • Reply Laura

    Leuk hoor, geniet ervan!

    17 June 2016 at 10:03
 • Reply Natascha

  Hoi Iris, ik weet dat je vroeg op staat (volgens mij via fb post) maar hou je dat echt goed vol? Het lijkt me heerlijk, maar elke poging die ik waag strand omdat ik dan te moe ben. Fijne kamer trouwens!

  27 June 2016 at 08:11
  • Reply Iris Overgaauw

   Hi Natascha:) Ik ben eigenlijk altijd vroeg wakker ja, en voor ik kan nadenken zorg ik dat ik al op mijn yoga mat sta;) Ik ga wel altijd bij tijds naar bed en hoef door de weeks verder geen wekker te zetten, dat werkt voor mij veel beter! Ik moet wel zeggen dat ik altijd al een ochtendpersoon ben geweest, dan heb ik de meeste energie. Succes en thanks voor je berichtje:)!

   29 June 2016 at 14:33

  Leave a Reply

  Share your latest post