Follow:

Chasing my dream to become a yoga teacher

chasing my dream to become a yoga teacherEnglish version below

Ik ben, zoals sommigen van jullie al weten, een jaar geleden afgestudeerd en sindsdien een stuk reislustiger geworden. In de herfst maakte ik mijn eerste solo-tripje naar Cornwall en kreeg op die reis het vertrouwen om mijn dromen achterna te jagen. Daarom besloot ik op verre reis te gaan en me in te schrijven voor een opleiding tot yoga docente om van mijn passie mijn werk te kunnen maken.

Ik had al jaren eerder het plan om op verre reis te gaan, het liefste naar Australië. Zo had ik de Lonely Planet van Australië al een paar jaar geleden aangeschaft, maar lag deze sindsdien stof te vangen in mijn kast. Mijn ervaringen met alleen reizen in Cornwall en mensen die ik op die reis ontmoette maakten dat ik het avontuur aandurfde om mijn verre reis te gaan maken. Een waardevolle vriend die ik tijdens mijn eis in Cornwall ontmoette, adviseerde me om ook naar Nepal te gaan en aangezien dit redelijk op de route richting Australië lag, wilde ik daar wel een tussenstop maken. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Nepal, waardoor ik via India moest reizen. Over Zuid-India had ik goede verhalen gelezen dus wellicht kon ik ook nog in Kerala als vrijwilliger werken bij Soul & Surf. Daarna zou ik richting Australië gaan en, om het af te maken, wilde ik de kunst leren van lesgeven in iets waar ik zelf ook oprecht gelukkig van word: yoga. En waar kun je beter een opleiding tot yogadocente doen dan in Bali? Ik koos voor de High Vibe Yoga teacher training door Emily Kuser bij The Yoga Barn in Ubud.

Inmiddels heb ik Nepal en India gezien, heb ik Australië helaas nooit bereikt, omdat ik mijn vriend vlak voor mijn reis ontmoette en deze niet vijf maanden wilde missen, en ben ik nu mét mijn liefde in Indonesië, waar ik morgen aan mijn yoga teacher training begin. Al met al een mega spannend avontuur dat mij mezelf heeft helpen ontwikkelen tot wie ik nu ben. En ik ben bij lange na niet meer hetzelfde meisje dat de eerste nacht in Nepal met een cultuurshock in een smerig hostel lag.

Ik heb duizenden redenen waarom ik graag een yoga opleiding wil doen, maar het belangrijkste is de mogelijkheden die de opleiding mij geeft: de vrijheid de wereld over te reizen en tegelijkertijd te werken als yogadocente. Daarnaast leerde ik in het boeddhistische klooster in Nepal het belang inzien van kennis overdragen en de rol van een docent. Des te meer bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt om deze opleiding te gaan doen.

Ter voorbereiding op de training heb ik afgelopen weken dagelijks yoga en meditatie beoefend, Sanskriet namen van yogahoudingen uit mijn hoofd geleerd, voorbereidende oefeningen voorafgaand aan de training afgerond en boeken over yoga gelezen. Ik denk dat het altijd wel een beetje voelt of je er niet helemaal klaar voor bent, maar naast deze spanning ben ik er zo goed als klaar voor. Bovendien is het deze week ook nog eens een blauwe maan, die in het teken staat van nu of nooit: kansen die je niet vaak weer krijgt. Hoe toepasselijk.

Een nieuw avontuur en een nieuwe stap in mijn leven, die me dichterbij brengt bij het leven dat ik op dit moment wil leven. Op naar het realiseren van deze droom, en hopelijk geef ik op een dag yogalessen in Australië.

En ook tegen jullie wil ik nog even zeggen:
Don’t let your dreams be dreams – Jack Johnson
chasing my dream to become a yoga teacherP.S. Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven, volg dan The sea is my cup of tea ook op Facebook!
————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Since I graduated last year, my wanderlust came into play. In the fall of 2014, I made my first solo trip to Cornwall and gained the confidence to chase my dreams. I not only cherished the dream to travel by myself, but also to attend a yoga teacher training to be able to work a job I really love while I’m on the road.

Years before the idea of travelling began, I particular wanted to go to Australia. I bought the Lonely Planet, but it just stood there on my bookshelf. My travel experiences in Cornwall and the travel friends I met made me want to take on the adventure of making my trip. A precious friend of mine advised me to go see Nepal too and because it’s in the same direction I figured I might head there too. And since there are no direct flights from the Netherlands to Nepal, I had to stop in India too. I found a nice address and planned on volunteering at Soul & Surf in Kerala. After that, I was meant to go to Australia and, last but not least, I wanted to learn the art of teaching something that makes me really happy: yoga. And what is a better place to do this than in Bali? I chose to subscribe for the High Vibe Yoga teacher training by Emily Kuser at the Yoga Barn in Ubud.

Now, half a year later, I visited Nepal and India, unfortunately never made it to Australia because I met my boyfriend right before travelling and didn’t want to miss him for five months, and I am now in Bali with the boyfriend where I start my yoga teacher training tomorrow. All together a big adventure that made me the person I am today. And that’s for sure not the girl who was lying in a dirty hostel bed completely culture shocked the first night in Nepal.

For me, there are thousands of reasons why I want to do a yoga teacher training (don’t worry, I won’t list them all here), but the most important one is being able to do what I really love while travelling. In the monastery in Nepal I was taught the importance of teaches and sharing knowledge. This makes me more sure that I made the right decision signing up for this training.

To prepare for this training, I’ve been doing yoga and meditation daily, I’ve been learning Sanskrit terms for yoga poses, doing assignments and reading yoga books. I think you will never feel a hundred percent sure, but I think I feel as ready as can be. Next to this, It’s a blue moon this week and once-in-a-lifetime- chances ought to be taken right now. Perfect timing.

A new adventure and a new step I’m about to take in life. This will bring me closer to the life I want to live and am living right now: travelling the world and sharing knowledge. Learning and teaching at the same time. And I hope one day I’ll be teaching yoga in Australia.

I wish for you too to chase after the things you want. Be inspired by Jack Johnson and don’t let your dreams be dreams.

P.S. If you like to be updated on my adventures, you can follow The sea is my cup of tea on Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Heidi

  Go with the flow, Iris!

  28 July 2015 at 09:06
 • Reply Marjolijn

  Tof om zo je avontuur te volgen! En fijn om te lezen dat een beslissing als deze ook niet ‘over een nacht ijs’ is gegaan. Bij deze schrijf ik me alvast in om een keer een yogales bij je te komen volgen:) Veel plezier & succes!

  29 July 2015 at 10:26
 • Leave a Reply

  Share your latest post