Follow:

De truc voor superzachte bodybutter

Zachte bodybutterHeerlijk om jezelf na het douchen van top tot teen in te smeren met bodybutter. Ik gebruik het liefste kokosolie als bodybutter, omdat dat erg fijn aanvoelt en geheel natuurlijk is. Maar ik heb een trucje geleerd, zodat je van je kokosolie een heerlijk luchtige en zachte substantie kunt maken die perfect dienst doet als een bodybutter!

Het trucje is namelijk het opkloppen van de kokosolie met een mixer. Een paar minuutjes en het wordt heerlijk zacht. Nu kun je ervoor kiezen om alleen kokosolie te gebruiken en even op te kloppen (dit hoeft maar één keer), maar je kunt het ook combineren met verschillende boters/oliën en verschillende essentiële olie of andere aroma’s. Ik deel vandaag een receptje dat ik van het weekend heb geprobeerd voor een verzorgende zachte bodybutter van kokosolie met een vanillegeurtje!

Benodigdheden:
Eén deel kokoslie
Eén deel cacaoboter (of sheaboter)
Twee delen olie (amandel, jojoba, avocado, vitamine E of tarwekiem bijvoorbeeld)
Vijf tot tien druppels essentiële olie naar keuze

Als je ervoor kiest de bodybutter alleen te maken met kokosolie en eventueel wat essentiële olie, dan kun je direct de kokosolie opkloppen tot het luchtig is en dan de essentiële olie toevoegen. Gebruik je ook cacaoboter/sheaboter en andere oliën, dan is de eerste stap het (au bain marie) smelten van de kokosolie met de cacaoboter/sheaboter tot deze goed vermengd zijn. Dan haal je het mengsel van het vuur en voeg je de olie naar keuze toe. Vervolgens een half uur in de koelkast zetten tot het is afgekoeld (en weer wat harder is geworden). Op dat punt kun je gaan opkloppen met de mixer tot een lekker zacht mengsel en tot slot de essentiële olie toevoegen als je dat wilt. Ik had het idee om de inhoud van een half vanillestokje toe te voegen, wat een heerlijke geur geeft, maar de zwarte stipjes zie je als je de bodybutter smeert. Niet zo handig dus, volgende keer gewoon een essentiële olie met vanillegeur toevoegen!

Lekker variëren dus en ik raad je echt aan je kokosolie op te kloppen, het is zoveel lekkerder smeerbaar en kan ook beter door je huid worden opgenomen. De beste huidverzorging als je het mij vraagt!

Zachte bodybutterZachte bodybutter zachte boddybutterLees jij de artikelen van The sea is my cup of tea met net zoveel plezier als waarmee ik ze schrijf? Laat het me dan weten door me te volgen via Bloglovin’FacebookInstagramPinterest en/of Twitter.

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Sifra

  Lijkt me heerlijk :) Ga het zeker eens proberen.
  Alleen jammer dat cacaoboter zo gigantisch duur is…
  Fijn weekend!

  29 November 2014 at 13:13
  • Reply irisovergaauw

   Ja dat vind ik ook jammer. Maar het kan ook zonder hè! Zonder vind ik m net zo lekker, ik moet wel in de stemming zijn voor de chocolade-achtige geur van cacaoboter namelijk. Laat me weten als je hem hebt geprobeerd, ben benieuwd naar je ervaringen!

   1 December 2014 at 17:59

  Leave a Reply

  Share your latest post