Follow:

Fair fashion outfit of the day #2

fair fashion outfit of the day

English version below

Afgelopen weekend bezocht ik spontaan de A. Vogel tuinen, wat bijzonderder was dan ik in de eerste instantie had verwacht! Vele soorten geneeskrachtige planten, kruiden en een blote voeten pad (inclusief modderbad!) En wist je dat 70% van de kruiden die ze gebruiken in hun producten hier worden verbouwd? Een perfecte plek om rond te dwalen, alle verschillende geuren in me op te nemen én.. foto’s te maken voor de tweede editie van mijn fair fashion outfit of the day! In dit blogartikel laat ik jullie enkele mooie items zien van bijzondere merken die ik nog niet eerder heb genoemd op mijn blog.

Vest // Komodo
Komodo is een merk uit het Verenigd Koninkrijk dat met hun fair fashion al meer dan 20 jaar werkgelegenheid creëert in ontwikkelingslanden. Ze gebruiken ecologische stoffen, zoals biologisch katoen, en organische kleurstoffen. Ik vind het bijzonder om te lezen dat ze al jaren met dezelfde familiebedrijven werken, onder andere in Bali en Kathmandu. Fair én duurzaam dus! En, niet onbelangrijk, hun collectie bestaat uit vele mooie items met een hippie-feel, wat ik natuurlijk wel kan waarderen. Zo ook dit open gebreide vest, een tikkeltje romantisch, maar toch net niet té. Helemaal mijn ding!

fair fashion outfit of the dayfair fashion outfit of the day

Jurk // Skunkfunk
Toen ik hoorde van het duurzame merk Skunkfunk uit Baskenland wilde ik meteen meer weten. Ik heb vele zomers (al surfend en zonnebadend) in Baskenland doorgebracht en mijn vriend en ik kregen dit najaar een uitgebreide rondleiding van een aantal locals. We leerden veel over de cultuur en gebruiken in Baskenland (zoals dat de mannen de vrouwen voor zich moeten winnen met hun kookkunsten, hoe tof!) Over dat ambachtelijk en lokaal veelal de norm zijn bij de Basken. En ook over de huidige politieke situatie, die behoorlijk ingewikkeld ligt, omdat Baskenland als onafhankelijk gezien wil worden van Spanje. Baskenland is zonder twijfel een prachtige vakantiebestemming met een fijne sfeer. Zarautz en San Sebastian hebben mijn hart. En dit mooie fair fashion merk ook! Skunkfunk stelt het zero waste fabric principe als norm en gebruikt elke centimeter van de stof die ze inkopen. Ook zijn ze fair trade en GOTS gecertificeerd. Tot de ecologische materialen die ze gebruiken behoren biologisch katoen, hennep, tencel, linnen en gerecycled polyester. Alle designs zijn uniek en een tikkeltje eigenwijs. Zoals dit jurkje met streepjesdesign dat ongelijk is met hier en daar een contrasterende kleur. De zijkant heeft een andere streep dan de voor en achterkant, wat het net dat unieke karakter geeft. Ik vind het een super leuke print. Van deze print is er ook een rokje verkrijgbaar. Beide zijn gemaakt van een heerlijk zachte en dunne stof (100% biologisch katoen) voor de zomer!

fair fashion outfit of the day

Schoenen // Vans
Ik heb getwijfeld of ik voor deze fair outfit of the day post mijn Indosole ballerina’s zou dragen of mijn Vans. Indosole is namelijk een mooi merk met een prachtig verhaal, maar omdat ik het geheel te tuttig vond heb ik toch besloten deze te bewaren voor een volgende fair outfit of the day. Ik voelde me met mijn Vans onder deze outfit toch iets meer mij! En gelukkig kan ik melden dat deze Vans tweedehands zijn. Ik kocht ze via United Wardrobe en ze waren nog in top staat, maar dit uitje naar de A. Vogel tuinen heeft daar helaas wel wat verandering in gebracht haha. Iemand de gouden tip om canvas schoenen weer schoon te krijgen?

fair fashion outfit of the day

En zoals ik noemde in een eerdere post heb ik mijn ringen en kettingen uit India altijd om. Eveneens als mijn Lotus and Luna armbandje. Daarover kun je hier meer lezen.

Fair fashion webshop watMooi
Ik vind het zelf altijd wel fijn dat je in de zomer weinig kledingstukken hoeft te dragen: lekker makkelijk en luchtig! Maar het maakt mijn outfit of the day post wel een stukje korter dan de vorige, haha sorry jongens! Gelukkig heb ik wel nog leuk nieuws.

De items uit deze post zijn te koop bij de prachtige webshop van Joke, genaamd watMooi. Ik denk dat iedere fair fashion liefhebber wel bekend is met deze webshop die zich al vanaf 2006 inzet voor duurzame en eerlijke mode. Het design van de webshop is misschien een tikkeltje ouderwets, maar ik beloof je dat de merken en waarden van deze webshop helemaal van deze tijd zijn. Joke gaat namelijk voor mooi van buiten én van binnen. Ieder product in de webshop heeft daarom een goed verhaal en ik vind in deze webshop altijd wat ik zoek. Enkele van mijn favorieten op dit moment zijn de Madita top van Armed Angels, dit mooie vest van gerecycled denim en de onverwoestbare duurzame panty’s van Swedish Stockings waar ik het in de vorige post al over had. Ga je ook een kijkje nemen? Vergeet dan niet de code SSTEA te verzilveren bij de check-out, voor 10% korting. Psst, ook op sale items! De code is geldig tot en met 14 juli. Wat zijn jouw favoriete fair fashion merken? Kende jij eerlijke merken Komodo en Skunkfunk al?

fair fashion outfit of the dayfair fashion outfit of the day
fair fashion outfit of the day

Tot slot heb ik nog een vraag aan jullie! Bij Hermien van Kouwe Kleren en Sara van When Sara Smiles zag ik leuke posts waarin deze meiden hun hele garderobe op de foto zetten. Vele bloggers hebben zich een capsule garderobe aangemeten, waaronder Sophie van Naoki. Ikzelf ben al bijna 1,5 jaar bezig met het uitdunnen van mijn kledingkast en wat een werk is het (geweest)! Ik kan na al die tijd eindelijk zeggen dat ik (bijna) zover ben. Vinden jullie het leuk om te zien welke (eerlijke) items er in mijn kledingkast hangen? Let me know in the comments!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


fair fashion outfit of the day

Last weekend I visited the A. Vogel herb gardens in ’t Harde, which was more fun than I initially expected! Many medicinal plants, herbs and even a bare feet path, including a mud bath. Did you know 70% of the herbs used in the A. Vogel products are grown here? It’s perfect place to wander, take in all the wonderful smells and.. take pictures fort his second edition of my Fair outfit of the day post! In this post, I am introducing you to two fair brands that I didn’t mention on the blog before.

Cardigan // Komodo
Komodo is a UK based brand that’s been creating employment opportunities in developing countries with their fair fashion. This brand uses ecological fabrics, like organic cotton, and organic colouring methods. They’ve been working with the same family businesses in Bali and Kathmandu for over 20 years. A fair and sustainable brand, you could say! And, not unimportant, their collection has a boho vibe to it, which I love. I find it difficult sometimes to find fair brands that suit my style, but Komodo is definitely one of them. This open knitted cardigan, for example, it has a romantic feel to it but it’s not too much. It matches the flowers in the gardens quite well, don’t you think? I love it!

fair fashion outfit of the dayfair fashion outfit of the day

Dress // Skunkfunk
When I heard about the sustainable brand Skunkfunk from the Basque country, I wanted to learn more. I’ve spent many summers (sunbathing and surfing) in the Basque country and my boyfriend and I even got a tour from local friends this fall. I learned about their culture and traditions (and how men have to win women over with their cooking skills, how awesome!) About how buying local and craftsmanship are a part of their culture. And of course about the difficult political situation, since the Basque country wants to be independent of Spain. Without a doubt, the Basque country is a beautiful destination with a great atmosphere. Zarautz and San Sebastián have my heart. And so does this brand. Skunkfunk started a capsule collection with a zero fabric waste principle, using every inch of fabric. Skunkfunk is Fair Trade and GOTS certified and uses eco-friendly materials such as organic cotton, hemp, Tencel, linen and recycled polyester. All designs are unique and a bit edgy. So is the dress I’m wearing. The sides of the dress have a different stripe than the front and back, which creates the unique character. I love this print. There is also a skirt of this fabric, a bit different but equally nice. Both are made of a soft thin fabric (100% organic cotton) that’s perfect for summer!

fair fashion outfit of the day

Shoes // Vans
I wasn’t sure it I wanted to wear my Indosole shoes for this post or my Vans. The Indosole brand has a great story to it, but I didn’t like the look with the rest of my outfit. So I decided to go with my Vans, and felt a lot more me! And no worries, I bought these shoes second hand via United Wardrobe. Buying secondhand is always a sustainable (and budget!) choice. They were almost new when I got them, but I must say after this trip tot he A. Vogel gardens, not so much. Does anyone have any good tips for cleaning canvas sneakers/Vans?

fair fashion outfit of the day

Like I mentioned in my last post, I am always wearing my jewellery from India and my Lotus and Luna bracelet. Read more about it here!

Fair fashion webshop watMooi
I love that I don’t have to wear so many clothes in summer. It’s easy and breezy! The downside is that my outfit of the day posts are rather shorts. Sorry guys! But I do have some good news to share.

The items from this post are from the beautiful fair fashion webshop watMooi. I think every fair fashion lover will know Joke and her webshop, that’s been promoting fair and sustainable fashion since 2006. The website looks might seem a bit outdated, but the brands and philosophy are definitely not! Joke states she sells fashion that makes you shine on the outside, as well as on the inside. Every product in the webshop is ethically sourced and sustainably produced. I always find what I am looking for! Some of my current favourites: the off-shoulder Madita top by Armed Angels, this beautiful cardigan from recycled denim and the indestructible sustainable tights from Swedish Stockings that I talked about in the previous post. If you are going to take a look, don’t forget to use code SSTEA at the check-out, for a 10% discount – even on sale items. It’s valid till July 14th. What are your favourite fair fashion brands? Were you already familiar with Komodo and Skunkfunk?

fair fashion outfit of the dayfair fashion outfit of the day
fair fashion outfit of the day

Lastly, I have a question for you! Hermien from Kouwe Kleren and Sara from When Sara Smiles posted before about their wardrobe and what’s in it! Many other green bloggers have already switched to a capsule wardrobe, for example, Sophie from Naoki. I am working on sorting out my wardrobe for over a year and a half and I am finally almost there! Would you like to see as well which (fair) items are in my closet? Let me know in the comments!

Follow me on: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Mariëlle

  Wat tof <3 Dit is ook echt wat voor mij! Nu met de verhuizing koop ik maar even geen kleding, maar daarna ga ik weer verder met het fair maken van mijn kast :)

  11 June 2017 at 09:03
  • Reply Iris

   Hi Marielle! Dank voor je berichtje! Het is ook precies de buy nothing new month deze maand waar ik aan mee doe haha, niet de beste timing. Heel veel succes met je verhuizing!Liefs!
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   11 June 2017 at 09:51
 • Reply Manja

  Leuk! Ben benieuwd wat je in je kledingkast hebt 😄
  Skunkfunk droeg ik vroeger altijd, de laatste jaren eigenlijk niet meer. Ben nu meer van armed angels ☺️

  11 June 2017 at 13:08
 • Reply Iris

  Ik vind deze outfit echt zó leuk! Ik ben helemaal verliefd op het vest, misschien dat ik die binnenkort ook koop, haha. Ik heb amper vesten die je even makkelijk over een jurkje kan gooien. Ik vind het jurkje ook echt super leuk en kende het merk ook nog niet. Tof!
  Iris recently posted…Analoog IIIMy Profile

  11 June 2017 at 15:43
  • Reply Iris

   Hihi ja je zei het op Instagram:) Ik ben er enorm blij mee, hij kan netjes en ook gewoon zo. Beetje boho, super fijn! Ook over een jurkje inderdaad:) Gebruik de kortingscode zou ik zeggen haha, dat scheelt weer! En je hebt geen verzendkosten bij watMooi trouwens, ook super fijn!
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   12 June 2017 at 09:06
 • Reply Hermien - KouweKleren

  Wat een mooie, dromerige foto’s. De locatie lijkt me ook wel een bezoekje waard. En ja, héél leuk om meer van jouw garderobe te zien!
  Hermien – KouweKleren recently posted…Zo ga jij goed voorbereid de Buy Nothing New Month inMy Profile

  11 June 2017 at 17:07
  • Reply Iris

   Hihi ja hè, ik vond het wel passen bij deze outfit! En leuk dat je enthousiast bent! Ga me er binnenkort maar eens aan wagen;)
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   12 June 2017 at 09:07
 • Reply Claire

  Wauw wat een mooie foto’s! Complimentjes aan je vriend haha. Ik ben erg benieuwd naar jouw kledingkast! Ik zat er ook al over te twijfelen maar ik ben bang dat iedereen denk dat ik teveel heb haha.
  Claire recently posted…6x duurzame kledinglijnen van winkels (die betaalbaar zijn)My Profile

  11 June 2017 at 19:16
  • Reply Iris

   Hihi ja die arme jongen;) altijd maar foto’s maken en eindeloos geduldig zijn haha. Je kent het vast! En nee joh, no worries! Als je bedenkt wat ik allemaal had! Ik ben er nog steeds niet helemaal haha. Ik had gewoon door de jaren heen zoooveel verzameld. Ik ben ook heel benieuwd om te zien wat jij hebt!
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   12 June 2017 at 09:09
 • Reply Silke

  Zo inspirerend om te lezen, een blogpost vol eerlijke kledij :) Zoiets moet ik echt meer in mijn achterhoofd houden, het voelt waarschijnlijk ook gewoon veel leuker en beter in je hoofd om met zulke kledij rond te lopen! Liefs :) (en mooie foto’s!)
  Silke recently posted…Lichtpuntjes #107 | Naar zee, datenight & babybarMy Profile

  11 June 2017 at 20:29
 • Reply Elcke

  Wowie!! Nu wil ik ook naar de tuinen van A. vogel!! Het lijkt me echt onwijs leuk om daar eens rond te lopen. Wat betreft het schoonmaken van je schoenen, gewoon even in de wasmachine gooien :-)

  Ik ben wel nieuwsgierig naar de rest van je kledingkast! Show me, Haha.

  Liefs, Elcke

  11 June 2017 at 20:36
  • Reply Iris

   Haha ja het is een hele fijne plek, aanrader! En thanks, ik ben altijd een beetje huiverig met de wasmachine.. kunnen Vans daar tegen? Heb je persoonlijke ervaring hiermee haha? En thanks voor je enthousiasme! Ik ga binnenkort een poging wagen om alles te fotograferen!
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   12 June 2017 at 09:10
 • Reply Linda - Zaailingen

  Heel mooie outfit, Iris! En de setting en foto’s zijn ook echt fantastisch, heel mooi gedaan :)
  Ik ben nog een fair fashion-beginner, maar als ik wat rondkijk op webshops zoals watMooi dan blijken veel dingen die ik mooi vind van Komodo te zijn. Heel fijn dus om te horen dat ze niet alleen fair, maar ook nog eens duurzaam zijn.
  Het zou dapper zijn als je je garderobe wil delen, maar ik zou het zeker waarderen! Daar zou ik echt van kunnen leren. Goed ook dat je aangeeft dat je er al zo lang mee bezig bent. Het liefst zou ik mijn hele kast nu in één keer op de schop doen, maar dat werkt natuurlijk niet. Al is het maar omdat ik nog niet precies wat er dan wel in moet komen :’)

  11 June 2017 at 20:54
  • Reply Iris

   Dankjewel Linda! Leuk dat jij ook de items van Komodo mooi vindt! En ja het is een lang proces voor mij, omdat ik niet zomaar een heleboel wil weggooien, het moet weer een nieuwe bestemming krijgen. En veel items houd ik omdat ik ze zo mooi/fijn vindt maar kunnen gewoon niet meer omdat de gaten erin vallen haha. Dus daar weer een fair of tweedehands item voor in de plaats vinden. Ik denk dat je het ook stapje voor stapje moet doen, dan ben je uiteindelijk echt tevreden en trots op wat je in je kast hebt hangen! En als besluiteloze twijfelaar vind ik het ook wel fijn om niet té veel opties te hebben in de ochtend haha.
   Iris recently posted…Fair fashion outfit of the day #2My Profile

   12 June 2017 at 09:12
   • Reply Linda - Zaailingen

    Daar heb je helemaal gelijk in. Over de grootte van mijn garderobe ben ik wel tevreden (niet teveel keus vind ik ook fijn!), maar de komende jaren wil ik langzaamaan het een en ander vervangen. De uitdaging zit hem in het vinden van dingen die eerlijk, duurzaam/tweedehands, tijdloos en écht blijmakend zijn. En dan niet alleen leuke jurkjes, haha.

    12 June 2017 at 18:08
    • Reply Iris

     Haha ja het is ook echt wel lastig! Daarom ben ik er ook echt al zo lang mee bezig haha! Maar kom steeds dichterbij:)!

     21 June 2017 at 09:04
 • Reply Romy

  Wat een mooie outfit én foto’s! Je staat er stralend op. En wat tof dat je outfit helemaal fair + tweedehands is en dat je ook bezig bent met een capsule wardrobe te creëren. Het lijkt me hartstikke leuk om al je kledingitems te zien :)

  28 June 2017 at 21:11
 • Reply Elke

  Ik vind het echt zalig dat je outfit helemaal tweedehands fair is! Ik koop zelf ook zeer veel fair en tweedehands ben er dol op! En jouw outfit is echt zeer leuk ook super mooie zomerse foto’s!

  2 July 2017 at 12:59
  • Reply Iris

   Hi Elke! Dankjewel! Ik word helemaal blij van deze comment en wat leuk om te lezen dat jij ook voor duurzaam en tweedehands kiest! Liefs

   8 July 2017 at 08:30
 • Reply Tal Daniel

  Wonderful outfit!

  28 August 2017 at 10:48
 • Leave a Reply

  Share your latest post