Follow:

My favourite bliss balls recipe + a word of thanks

my favourite bliss balls recipe

English version below

Het is hier even stil geweest. Voor dat ik dit lekkere receptje voor bliss balls met jullie deel, zal ik eerst wat meer vertellen over waar ik allemaal mee bezig ben geweest de afgelopen tijd. Allereerst ben ik sinds half september weer op pad met onze bus, via Frankrijk en Noord-Spanje (Austurias) reden we richting Zuid-Portugal. Naast surfen en yoga, zijn we bezig geweest met het opstarten van het People like you and me project (en organiseerden we zelfs een leuke ontbijt challenge in samenwerking met Biotoday!) Ik heb daarnaast besloten dat ik me de komende tijd meer ga focussen op freelance tekstschrijven, omdat ik dat nu eenmaal het leukste vind om te doen. Daarvoor moet uiteindelijk ook een aparte website gaan komen. Tot slot hebben mijn vriend en ik plannen om een stukje land te kopen in Portugal en ons eigen eco-project te starten. We zijn hier ons al een tijdje op aan het oriënteren en zien serieuze mogelijkheden. Daarover zal ik uiteraard regelmatig een update plaatsen! Naast al deze leuke projecten, was er ook wat minder leuk nieuws. Er waren technische problemen met deze website. Ik kon daardoor niet inloggen, reacties beantwoorden of nieuwe posts uploaden. Het kostte veel tijd, moeite en geld om het probleem op te lossen. Ik heb daarbij wel heel erg veel hulp gekregen van buitenaf, daar ben ik enorm dankbaar voor. Dankjewel voor alle lieve berichtjes en vertrouwen in mijn blog, dat is waar ik het voor doe. Kortom, a big thanks voor jullie!

Maar goed, jullie zitten natuurlijk te wachten op het recept voor deze bliss balls! En I don’t blame you, want ze zijn erg lekker! Een simpel en lekker receptje om jezelf te verwennen deze zondag.

Benodigdheden (voor 5-10 bliss balls)
20 gram dadels
20 gram gedroogde vijgen (of meer dadels)
25 gram havermout
20 milliliter water
2 eetlepels moerbeien
1 flinke eetlepel (rauw) cacao poeder
Theelepel kaneel
Rasp van een biologische citroen

Werkwijze:
☼ Blend eerst de havermout fijn tot havermeel
☼ Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een samenhangend deeg
☼ Rol kleine bliss balls van het deeg
☼ Extra lekker met wat geraspte (biologische!) citroen eroverheen

my favourite bliss balls recipemy favourite bliss balls recipe

Dit receptje voor bliss balls is absoluut mijn favoriet. Als jij dit receptje gaat proberen of een andere lekkere variant hebt, laat me dat dan vooral weten in de reacties hieronder!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


my favourite bliss balls recipe

It’s been a bit more quiet here lately! So before I share this recipe with you, I will first explain what I’ve been up to! First of all, I am living in the van again. Via France and the North of Spain (Austurias), we’ve travelled all the way to the South of Portugal. Next to surfing and doing yoga, we’ve spend a lot of time on our new project People like you and me (did you see our breakfast challenge on Instagram?) Something else I’ve been busy with is creating a new website with a portfolio, to focus more on freelance copywriting work. Because that’s what I love to do! And, another project is trying to find a piece of land to buy here in Portugal. My boyfriend and I want to start our own eco-project here. Since summer, we’ve been looking for possibilites. I will post more about this soon! As you can see, there’s a lot going on in my life right now (good things though!) which is why I’ve spend less time blogging lately. As if that’s not enough, I’ve had some technical issues with this blog. I couldn’t log into my website for some reason and it looked like I was going to have to pay big money to fix it! It made me question if I should even keep blogging, but the message I posted got so much support that it makes me warm from the inside. I am really grateful for your support and faith in my blog, this is the reason I blog in the first place! So a big thank you goes out to all of you!

But, after all you’ve been waiting for this bliss ball recipe! And I don’t blame you, they are so good! A simple but delicious sunday treat!

You will need (for 5-10 bliss balls)
20 grams of dates
20 grams of dried figs (or more dates)
25 grams of oats
20 milliliters of water
2 tablespoons of mulberries
1 tablespoon of (raw) cacao powder
Teaspoon of cinnamon
Peel of one organic lemon

Instructions:
☼ First blend the oats until you get oatmeal

☼ Add the rest of the ingredients, until you get a dough
☼ Rol into small bliss balls
☼ Really good with some extra lemon peel (make sure it’s an organic one though!)

my favourite bliss balls recipemy favourite bliss balls recipe

This bliss ball variation is my absolute favourite. If you are going to try this recipe, please let me know what you think in the comments below!

Follow me on: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Sonja

  Oeh dat receptje ziet er heel erg lekker uit, maar wat ik eigenlijk vooral even wilde zeggen: ik vind het zo cool dat je (voor mijn gevoel) al zo goed weet wat voor soort leven je wil en dat het je ook gewoon lukt om dat uit te voeren! én dat ik het ook heel leuk (en fijn voor jou) vind dat je daarbij al een maatje hebt gevonden die hetzelfde wil als jij. Yay!:)

  30 October 2016 at 14:26
  • Reply Iris

   Hi Sonja! Wat een super lief berichtje, dankjewel! Mijn vriend en ik zijn allebei aanpakkers en gelukkig willen we hetzelfde;) na twee jaar reizen zijn we er klaar voor om ons te settelen:) ik vind het leuk dat ik het via mijn blog kan delen! Liefs

   31 October 2016 at 07:12
 • Reply Marjolijn

  Yeah, je bent er weer!<3

  30 October 2016 at 17:42
 • Reply Anne

  Welkom terug! Heerlijk recept weer, ben dol op alle varianten van die balletjes. Wat heb je ze trouwens in een super leuk schaaltje!
  Anne recently posted…Super snelle zoete aardappel muffinsMy Profile

  31 October 2016 at 09:08
  • Reply Iris Overgaauw

   Haha ja zo lekker en makkelijk! De schaaltjes komen volgensmij van de Albert Heijn!

   2 November 2016 at 11:42
 • Reply Denise

  Yay you’re back! En jullie toekomst plan klinkt ontzettend leuk! Ben heel benieuwd ?

  31 October 2016 at 09:57
  • Reply Iris Overgaauw

   Ja, het is gelukt! Super bedankt voor je support! Ik ben ook erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen! Inmiddels je legging al kunnen passen haha?:)

   2 November 2016 at 11:41

  Leave a Reply

  Share your latest post