Follow:

Healthy on-the-go lunch inspiration: Nori wraps and 4 other ideas

Healthy lunch inspiration
English version below

Op reis in India heb ik een vriendin van me beloofd wat lekkere lunchrecepten te delen met veel groentjes waar geen gluten aan te pas komen en natuurlijk is het heel belangrijk dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar kantoor of college bijvoorbeeld. Mijn persoonlijke favoriet op het moment zijn de Nori wraps. Van deze zeewiervellen waarmee je normaal sushi rolt kun je namelijk ook heerlijke wraps maken. Vul ze met de groente naar keuze en eet ze eventueel met een lekker sausje erbij! Daarnaast deel ik nog vier andere gezonde lunch-inspiraties met jullie!

  1. Nori wraps
    Healthy lunch inspiration
    Ik maak regelmatig vegetarische sushi en het lekkerste daaraan vind ik de Nori vellen. Ik kan het niet helemaal uitleggen maar het heeft zo’n bijzondere smaak. Bovendien is het heel goed voor mensen die geen brood eten (zoals ik), omdat er veel jodium in zeewier zit. Fijn goedje dus! Je kunt ze vullen met wat je dan ook maar in huis heb en rolt ze als sushi. Als ik de Nori wraps als lunch maak doe ik er alleen groenten en kruiden in, als ik het ‘s avonds maak doe ik er ook quinoa bij (rijst kan natuurlijk ook!) Lekker variëren en je restjes opmaken. Het recept voor de Nori wraps op de foto:

    Benodigdheden (voor twee personen):
    4 Nori vellen
    Paar flinke handen spinazie
    Quinoa gekookt met een scheut rijstazijn en gekruid met paprikapoeder, zout en peper
    Halve avocado
    Mais
    Wortel
    Paprika
    Komkommer
    Verse basilicum

    Alle ingrediënten kunnen direct in je wrap en vervolgens rol je deze als een dikke sushiroll (daar gebruik ik zo’n matje voor). Doormidden snijden levert precies een goed formaat wrap op! Deze groenten waren wat wij toevallig in huis hadden en maar de gekke combinaties gaven toch een prima resultaat!

  2. Boekweitpannenkoeken
    Healthy lunch inspiration
    Er is weinig dat ik lekkerder vind dan pannenkoeken, vooral als ze gemaakt zijn van boekweit! Met mijn recept is het bovendien zo gemakkelijk: de pannenkoeken zijn niet plakkerig, makkelijk om te draaien en zo klaar. Als je de volgende verhoudingen aanhoud kan het gewoon niet mis gaan, echt niet!

    Benodigdheden (voor twee heel hongerige personen):
    200 gram boekweitmeel
    400 milliliter water
    2 eieren
    Snuf zout
    Ingrediënten mixen om het beslag te maken. Als je meer wilt gewoon de verhoudingen verdubbelen. Vervolgens gewoon bakken in kokosolie. Als je zin hebt in iets zoets kun je ook cacaopoeder erdoorheen mengen en twee dadels, het resultaat: zie de foto! Heel erg lekker dus.

  3. Bananenbrood
    Healthy lunch inspiration
    Oké, pannenkoeken winnen het voor mij maar bananenbrood is ook echt zo lekker. En helemaal makkelijk: meestal bak ik in het weekend een bananenbrood en vries deze in plakjes in. Heb ik altijd iets om snel te grijpen als ik haast heb en het is dan precies ontdooit tegen het middaguur.

    Ik maak mijn bananenbrood met dit recept en soms maak ik de veganistische versie van De Groene Meisjes (ik gebruik dan havermout om hem glutenvrij te maken). Let op: voor mensen met coeliakie is havermout niet geschikt.

  4. Springrolls
    Lekker licht en ook veel groentjes, beetje dezelfde insteek als de Nori wraps: je kunt er alles in kwijt. De dunne rijstvellen hoef je alleen even te weken en je kunt ervoor kiezen om de spring rolls bakken (of niet).

    Probeer vooral eens dit recept of deze.

  5. Gevulde salade
    Healthy lunch inspiration
    Onlangs had ik toch zo’n heerlijke salade gefabriceerd om mee te nemen naar Texel met mijn lief. Een mix van quinoa, gegrilde aubergine, zongedroogde tomaatjes, erwten, gebakken aardappels, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas en een dressing van olijfolie, knoflook en citroensap. Ja het was zware kost, maar wel genieten. Maar ook hier geldt je kunt erin doen wat je maar wilt (of niet!)

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete lunch (om mee te nemen) is!

P.S. ..als je het leuk vindt kun je me ook volgen op Facebook, Instagram, Bloglovin’, Twitter en Pinterest!

————————————————————————————————————————————————————————————————————

When I was travelling in India, I promised a friend of mine to share some nice gluten-free lunch recipes with a lot of greens and, most important, that are easy to bring to college or work. My personal favorites at the moment are Nori wrap. You can use these sheets of roasted seaweed not only to make sushi, but also to make wraps. Enjoy them with your vegetables of choice and maybe a nice dip. Next to the Nori wraps I will share some other lunch inspirations as well!

  1. Nori wraps
    I regularly make vegetarian sushi and the best part about that are, in my opinion, the seaweed sheets. I can not explain why, but it has a really unique flavour. Besides that, it’s particulary good for people that don’t eat bread (like me), because it’s full of iodine. So this is the good stuff! You can fill your wraps with whatever leftovers you have and roll them like you do with sushi. If I have Nori wraps for lunch I just use greens, if I want them to be more filling I add quinoa (or rice!) Nice to mix it up, the recipe for the Nori wraps from the picture:

    Ingrediënts (for two persons):
    4 Nori sheets
    Some fresh spinach leaves
    Quinoa cooked in rice vinegar and spiced however you like (I used chili powder, pepper and salt)
    Avocado
    Corn
    Carrot
    Paprika
    Cucumber
    Fresh basil
    You can put all your ingrediënts in your wrap and roll it like a big sushiroll (I use a little bamboo mat). If you cut the sushiroll in half you will have just the right size for a wrap! The ingrediënts I used was what we happened to have in our fridge, so just experiment because any combination will do.

  2. Buckwheat pancakes
    There are not many things I like better then pancakes, especially this ones made of buckwheat flour. With my recipe there are no more excusus: it’s so easy to flip them over, they don’t stick and there are ready in no-time. Trust me, with this recipe you can’t go wrong!

    Ingrediënts (for two very hungry persons):
    200 grams of buckwheat flower
    400 milliliters  of water
    2 eggs
    Pinch of salt

    Mix the ingrediënts to make the batter. If you are alone you can just put half the ingrediënts. Bake your pancakes in coconut oil. If you feel like it, you can also add some cacao powder and two dates to the batter, you get chocolate pancakes like the ones from the picture. Very delicious.

  3. Banana bread
    Alright, buckwheat pancakes are awesome but banana bread is pretty close. And the best part is: I usually make one in the weekends and freeze it in slices. When I leave the house I only have to grab one and it will just be defrosted around noon, right when you need it.

    I make my banana bread with this recipe or sometimes I use this vegan recipe from De Groene Meisjes (with oatmeal flour to make it gluten-free). Note: oat meal is not suitable for coeliacs!

  4. Springrolls
    Not too heavy and kind of like the Nori wraps: you can use anything and it will still taste nice. You only need to soak the rice sheets in water and it’s up to you if you want to bake them (or not).

    I recommed this recipe or this one.

  5. Salad
    A good old salad, how could we forget about that one? Recently I made a really, really nice one to go with my boyfriend and me to Texel. It was a mix of quinoa, eggplant, tomatoes, green peas, baked potatoes, parmezan cheese, arugula, pine nuts and a dressing of garlic, olive oil and lemon juice. Yes, it was a pretty heavy one, but we really enjoyed it! Again: you can use anything you want or have left.

Please share: what is your favorite lunch (on-the-go)?

P.S. ..If you like you can also follow me on Facebook, Instagram, Bloglovin’, Twitter and Pinterest!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply The sea is my cup of tea - The most popular blogposts of 2015 • The sea is my cup of tea

    […] 4. Recept voor nori wraps Velen van jullie leek dit ook een goed idee, te zien aan het aantal keer dat deze post bekeken is! Zodra ik kan ga ik zeker ook weer wat lekkere nori wraps maken! En bovendien staan er nog vier andere tips voor een lekkere gezonde lunch in dit artikel! […]

    27 December 2015 at 11:39
  • Leave a Reply

    Share your latest post