Follow:

Recipe for mouth-watering meatless burgers

meatless bean burgers

English version below

Soms doe je maar iets en staat er toch ineens een heerlijk maaltje op tafel. Afgelopen zondag hadden mijn vriend en ik echt een heerlijke dag in Zuid Frankrijk met onze bus: heerlijk weer, een fijne surfsessie, een bezoek aan de duin van Pyla, een prachtige slaapplek waar helemaal niemand komt en als klap op de vuurpijl deze heerlijke veganistische bonenburgers. Deze burgers zijn een echte traktatie en doen niet onder voor ‘echte’ burgers. Zeker even uitproberen dus, ook voor de vleeseters onder ons! Bon appetite!

Ingrediënten
400 gram voorgekookte kidneybonen, afgegoten
200 gram havermeel (blend de havermout tot meel in een blender of met een staafmixer)
2 uien
2 tenen knoflook
Peper
Ras el hanout
Gemalen komijn
Paprika poeder
200 gram champignons
Komkommer
Augurk
Krop sla
Bio mosterd
Bio ketchup
Vers brood*

* Dit zuurdesem brood komt van een speciale bakkerij in Bretagne, die geen pesticiden gebruiken op de tarwe en een traditionele methode van kneden en bakken aanhouden, waarbij niet veel van de tarwe verloren gaat en de concentratie gluten dus vele malen lager is. Al met al is dit brood zeer hoog in voedingswaarde en worden er geen gist, broodverbeteraars en dergelijke toegevoegd. (Biologisch) brood uit Nederland verdraag ik over het algemeen niet, maar voor deze bakkerij in Bretagne rij ik graag een stukje om! Raad echt aan om er eens langs te gaan als je in de buurt bent voor dit heerlijke brood!

Instructies
Gebruik een staafmixer of sterke blender om van de kidneybonen, een fijngesneden ui, een teen knoflook, flink wat ras el hanout, gemalen komijn, peper en paprika poeder toe (wees vooral niet zuinig met de kruiden!) en een flinke scheut ketchup een pasta te maken. Kneed het havermeel door de pasta tot tot er een deegbal ontstaat. Gebruik ook wat havermeel op het werkblad en je handen en maak (ongeveer) vier burgers van het mengsel, je kunt ze ook nog even paneren in wat havermeel. Bak vervolgens de burgers in een klein beetje olie tot ze krokant zijn aan de buitenkant, het kan hier helpen om ze vrij plat te maken, zodat ze ook van binnen goed warm worden.

Snijd vervolgens nog een ui en de champignons fijn en bak deze met de teen knoflook en de kruiden om het mengsel op smaak te brengen.

Snijd je brood in dikke plakken en leg ze even kort in de pan zodat ze lekker krokant zijn.

Snijd tot slot de komkommer en augurk en bouw je eigen burger met brood, een bonenburger, het champignon mengsel, verse groentjes en mosterd en ketchup.

Ik hoop dat ze bij jou net zo goed lukken! Eet smakelijk!

IMG_2099IMG_2100IMG_2102IMG_2105IMG_2103


Wat denken jullie van deze bonenburgers? Als je ze maakt, laat het me weten, dat vind ik leuk!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


meatless bean burgers

Sometimes, you have no idea where things are heading, but then it turns out great! This is what happened this Sunday. My boyfriend and I were already have an awesome day roadtripping in France, surfing, visiting la dune de Pyla, discovering a great quite place to sleep and the cherry on top were these mouth-watering meatless burgers. A real treat, even for those who love meat. So do give it a try! Bon appetite!

Ingrediënten
400 grams of cooked kidney beans, without liquid
200 grams of oat flour (simply blend oat meal to flour with a blender)
Two onions
Two cloves of garlic
Pepper
Ras el hanout
Powdered cumin
Paprika powder
200 grams of mushrooms
Cucumber
Pickles
Head of lettuce
Organic mustard
Organic ketchup
Fresh bread*

* This sour dough bread comes from a special bakery in Brittany, that uses non-toxic wheat and a traditional way of baking, and preserve as much of the wheat as possible, so the amount of gluten stays low. Al together this bread has a high nutritional value and there aren’t any additives or yeast added. I can’t handle most of the Dutch (organic) breads, but this bread is to die for. I highly recommend everyone to try it if you are in the area!

Instructions
Use a blender to make a paste from the kidney beans, a finely chopped onion, garlic, the oat flour, a big dot of kethcup, quite some ras el hanout, cumin, pepper and paprika powder (don’t hold back!) Then add the oat flour and knead it until you get a ball of dough. Also use some oat flour on your hands and the area you’re working on and create (about) four patties. Bake them in a tiny bit of oil until crispy. The thinner you make the patties, to easier it is to get the inside warmed up.

Then chop the other onion, garlic and the mushrooms. Bake them together and add spices till it gets a nice flavor.

Slice the bread and warm them up shortly in a pan, so they get a nice crisp as well!

At last, cut the cucumber and pickles and then start building your burger! Use bread, the bean burger, the mushrooms, fresh vegetables and top with ketchup and mustard.

I hope they turn out just as great as ours! Enjoy!

IMG_2099IMG_2100IMG_2102IMG_2105IMG_2103

What do you think? Did you ever make vegan burgers before? If you try out this recipe then let me know how you like it!

Follow me on: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

  • Reply Annemiek grootendorst

    He Iris, na een regenbui zit ik nu op de trein naar mijn werk te wachten en geniet van je blog. Morgen komen toos en johan eten; ik ga jouw recept uit proberen. Ik ga het combineren met klaas zijn heerlijk risotto en lekkere zomergroenten ( peultjes, komkommer oid) ik laat het je weten?

    30 June 2016 at 07:23
    • Reply Iris Overgaauw

      Ha Annemiek! Wat goed! Geert heeft ze ook weer lekker staan bakken voor ons gisteren, genieten! Laat me weten hoe je ze vindt! Liefs

      30 June 2016 at 13:53
  • Reply Annemiek grootendorst

    He Iris, na een regenbui zit ik nu op de trein naar mijn werk te wachten en geniet van je blog. Morgen komen toos en johan eten; ik ga jouw recept uit proberen. Ik ga het combineren met klaas zijn heerlijk risotto en lekkere zomergroenten ( peultjes, komkommer oid) ik laat het je weten?

    30 June 2016 at 07:23
  • Reply Noortje

    Zo leuk Iris,
    Ik benijd je heerlijke buitenleven wel hoor! Echt zin om met je mee te doen daar :D
    Vooral met dat weer hier in Nederland.. Maar gelukkig komt er voor mij en Nick ook een buitenvakantie aan :)
    Super leuk recept en gewoon lekker recht toe recht aan op de foto gezet!
    Liefs, Noortje

    30 June 2016 at 11:17
    • Reply Iris Overgaauw

      Hi lieve Noortje! Ja van het weer in Nederland wordt je wel een beetje naar! Hoop dat het snel beter wordt. Waar gaat de vakantie heen?:) Alvast veel plezier!

      30 June 2016 at 13:54
  • Reply Eline

    Ik had van de week een ander recept voor vegan.burger burgers (van een andere site hoor) geprobeerd maar dat viel behoorlijk tegen. Maar dit klinkt heel lekker en ziet er goed uit dus ik sla de pagina gelijk op :) Dank je

    30 June 2016 at 12:34
    • Reply Iris Overgaauw

      Ik heb ook veel slechte ervaringen met burgerrecepten (helaas!) maar deze lukt me wel:) Ik hoop jou ook! Laat me vooral weten hoe je ze vindt! Liefs

      30 June 2016 at 13:54
  • Reply Niki

    Deze burgers echt!!! Love love love

    22 March 2017 at 19:22
  • Leave a Reply

    Share your latest post