Follow:

Knip-het-zelf/knoop-het-zelf

Franjetop

Een tijdje geleden schreef ik over hoe je een saai t-shirt kunt opleuken door een beetje te knippen en te verven. Hier deel twee, waar niet eens verf aan te pas komt!

Benodigheden:
Simpel t-shirt of topje die jou net iets te lang is
Scherpe schaar (naaischaar)

Stap één is het afknippen van de zoom aan de onderkant, zo recht mogelijk. Als je de onderkant en bovenkant van het shirt netjes op elkaar legt en tegelijk knipt is het het makkelijkste. Vervolgens ga je kleine knipjes maken aan de onderkant, die later de franjes gaan worden. Let op dat een even aantal strookjes (franjes) maakt, anders kom je niet uit met het knopen. Hier heb ik wel eerst de voorkant en daarna de achterkant gedaan. Als je dit eenmaal hebt gedaan kun je verder gaan inknippen. Het is een beetje proberen, maar ik heb best een flink stuk ingeknipt. Nu ontstaan de franjes en de truc voor het effect op de foto, is steeds twee franjes aan elkaar knopen. Doe eerst de hele bovenste rij. Vervolgens doe je de rij eronder, maar knoopt nu juist twee franjes aan elkaar die in de vorige ronde niet aan elkaar geknoopt zaten. De ronde eronder wissel je weer. Als je het leuk vindt kun je, net als ik heb gedaan, van achter de bovenkant van de top nog vastknopen met de stof van de zoom, dan valt het shirt aan de achterkant leuk wat langer.

Wat bij mij alleen niet helemaal goed gelukt is, is dat de franjes nogal verschilden in dikte en ook is het knopen een beetje onregelmatig. Maar ach, dan zie je in ieder geval dat je het zelf hebt gemaakt! En ik vond het leuk om te doen. Wat vinden jullie van het resultaat?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Esmée

  Tof, Iris!

  11 May 2014 at 14:32
 • Reply Marte

  Ik vind ‘m fantastisch!

  27 October 2014 at 23:00
 • Leave a Reply

  Share your latest post