Follow:

Looking back on the fair surfbikini series

Fair surfbikini series: Hive swimwear

English version below

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik vond de fair surfbikini series een groot succes! Niet alleen vond ik het super leuk om te onderzoeken welke merken fair en duurzaam werken, ook was ik positief verrast door al jullie reacties en dat de artikelen zo goed gelezen zijn. Zoals jullie hebben gezien is fair kopen en het verhaal achter een product ontdekken alleen maar leuk en niet saai of moeilijk! Bovendien kun je je fair surfbikini met veel trots en plezier dragen, omdat je weet dat de bikini ook met trots en plezier gemaakt is door iemand! Dat geeft (mij) een heel ander gevoel dan iets dragen van een grote modeketen, waarvan je weet dat er mensen onder verschrikkelijke condities aan hebben gewerkt in een sweatshop. Wat zagen we zoal voorbij komen deze zes weken in de fair surfbikini series?

Ieder merk dat ik in de spotlight heb gezet vind ik even tof, immers zijn deze merken een voorbeeld. Zij zetten een verandering in gang die de wereld op dit moment nodig heeft. Mensen die met hart ondernemen en niet kiezen voor goedkoop, maar voor eerlijk en duurzaam, allen op een eigen manier. Mensen die mooie producten maken, waar je je goed in voelt. Deze toffe fair surfbikini merken zagen we voorbij komen:

Fair surfbikini brands
Sensi Graves bikinis
Patagonia
June Swimwear
Hive swimwear
CURMS
Dkoko

Is het niet interessant om te leren dat eerlijk en duurzaam produceren voor een groot bedrijf als Patagonia weer heel anders ligt dan voor een kleinschalig bedrijf als June swimwear of Sensi? Het meest bijzondere vond ik het verhaal van Carmen (van CURMS), niet alleen vanwege haar creatieve idee met de Ikat kleden, maar ook omdat zij zelf naar de meest ontoeristische gebieden van Indonesië afreist om de productie van de surfbikini’s in goede banen te leiden. Hard werken, maar met een mooi resultaat!

Soms was de post van een leuke kortingscode voorzien, maar ook vielen er zelfs bikini’s te winnen! Ik wil Roos, Maaike en Emma feliciteren met hun nieuwe fair surfbikini (hoop dat jullie ze veel zullen dragen deze zomer!) en hoop een volgende keer nog meer van jullie blij te mogen maken.

Mijn doel was om meer te leren over fair fashion en het verhaal van bijzondere merken te delen. Daarbij ben ik echt geïnspireerd door jullie reacties en input! Ik zal dan ook alvast verklappen dat ik van plan ben hier in de toekomst meer mee te doen!

En daarom hoor ik graag van jullie waar jullie meer over willen lezen? Fair wetsuits? Yogakleding? Surfboards? Kleding? Meer surfbikini’s? Sokken? (Grapje) Maar serieus, jullie input wordt zeer op prijs gesteld!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


Fair surfbikini series: Hive swimwear

I don’t know about you guys, but I feel the fair surfbikini series were a great success! The articles have been very well read and it was interesting to investigate which brands work in a fair and sustainable manner. As you see, buying fair is fun and learning more about the story behind a product is interesting! When you buy a fair product, you can wear it with pride and joy, because you know someone on this earth has made it for you with pride and joy. That creates a whole different feeling than buying something from a mass company that works with sweatshops (well, that’s how I feel at least, that’s why I decided to go fair!) Well now, which brands shined these six weeks in the fair surfbikini series?

All brands in the fair surfbikini series are awesome, because these are the brands giving the good example, the ones making the change. A change the world very much needs right now. Entrepreneurs who work with heart instead of producing as much as possible for optimal profit. Fair and sustainable, all-in their own way. Beautiful products which make you feel good, these are the brands that we’ve seen:

Fair surfbikini brands
Sensi Graves bikinis
Patagonia
June Swimwear
Hive swimwear
CURMS
Dkoko

Isn’t it interesting to see how producing fair is so different for a big company as Patagonia, than it is for a small scale brand such as Sensi Graves bikinis and June Swimwear? To me, the most touching story was that of Carmen (from CURMS), not only because of the creative idea with the Ikat cloths, but also because she travels to the far ends of Indonesia personally, to make sure the production goes well. She works so hard for it, but with an amazing result!

Sometimes, the fair surfbikini posts were accompanied with a discount code, and at other times there even was a chance to win a fair surfbikini! I want to congratulate Roos, Maaike and Emma with their new surfbikini (hope you will enjoy them this summer!) and I hope to make more of you happy next time.

The fair surfbikini series was a great opportunity for me to learn and share about fair and sustainable products. I was so inspired by your comments and replies on the fair surfbikini series, that I am sure there will be a part two.

For more posts on fair fashion, I would very much appreciate your imput. What do you want to read about? What do you struggle with when you want to buy fair? Wetsuits? Yoga clothing? Surfboards? More surfbikinis? Socks? (Just kidding). But really, I appreciate your imput!

Follow me on: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Desi

  Yoga kleding! Heel erg graag! Ik vind deze serie heel erg leerzaam, dus ik kijk uit naar het vervolg.

  26 May 2016 at 14:49
  • Reply Iris Overgaauw

   Thanks voor je input Desi, yoga kleding vind ik zelf ook een heel interessant onderwerp!

   26 May 2016 at 14:52
 • Reply Manja

  jaaa ik vond deze serie ook heel erg leuk! Ik zat elke week weer te wachten. Heb uiteindelijk voor Patagonia gekozen. Maar denk dat ik er ook een van June aanschaf :D

  27 May 2016 at 07:19
  • Reply Iris

   Haha super leuk Manja, ik vind beide merken echt prachtig, denk dat je er veel plezier van zult hebben!

   27 May 2016 at 08:04
 • Reply Eline

  HI Iris, een mooie afsluiting van je serie. Ik ben vorig jaar een hele tijd op zoek geweest naar een fair bikini en heb toen uiteindelijk alleen Curms gevonden. Daar heb ik sinds kort een topje van waar ik erg blij mee ben. De broekjes vallen bij mij minder. Ik ben heel blij met jouw serie want nu kan ik eens bij de andere merken rondneuzen. Vooral dat cheeky broekje staat jou super, dus wie weet waag ik me daar ook eens aan. Bedankt voor het uizoeken! Yoga of outdoor kleding zou ik zeer interessant vinden :) x

  27 May 2016 at 09:26
  • Reply Iris

   Oh goed om te horen Eline, ik hoop dat je een mooie fair bikini vind voor deze zomer!:) CURMS is erg tof he!
   En thanks voor je input, ik denk zeker aan yoga of active wear!!
   Liefs
   Iris recently posted…Looking back on the fair surfbikini seriesMy Profile

   27 May 2016 at 09:39
 • Reply Marjolijn

  Goed en inspirerend dat je hier aandacht aan besteed! En tja, het komt vast niet als een verassing als ik zeg dat ik ook heel graag zo’n serie over yogakleding zou zien:-)

  27 May 2016 at 14:50
 • Reply Claire

  Wat een fijn lijstje! Toevallig was ik van plan om een bikini van Curms te bestellen maar ik twijfelde omdat het voor mij te ver weg was én je moet van te voren betalen dus ik kon niet meerdere maten bestellen. Super jammer want ik vond ze onwijs mooi. Ik ga deze merken checken als ik weer een nieuwe moet <3
  Claire recently posted…Easy recept: vegan kip in zoete chilisausMy Profile

  8 January 2017 at 18:11
  • Reply Iris Overgaauw

   Oh goed zo:)! CURMS is een heel mooi merk! Zelf ben ik ook heel erg van van Patagonia en June Swimwear (echt hele mooie!)

   9 January 2017 at 15:06

  Leave a Reply

  Share your latest post