Follow:

Recept voor gele courgettesoep

Gele courgettesoep
Gisteren bezocht ik de Haagse markt in Den Haag, een waar paradijs voor degenen die zoveel van groente en fruit houden als ik. Hele bergen lekkers voor een habbekrats. Zo kocht ik een enorme zak met tien courgettes voor één euro. Gele courgettes welteverstaan. En daar moest natuurlijk iets mee gebeuren, dus het logische gevolg is dan gele courgettesoep. Ik maak wel vaker courgettesoep, maar deze is tot nu toe mijn favoriet. Dat zeg ik wel vaker, maar dit recept zou ik niet aan je voorbij laten gaan.

Benodigdheden
4 gele courgettes
1 ui
1 teen knoflook
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel mosterd
1 liter groentebouillon
Beetje kokosmelk als je dat lekker vindt

Allereerst snijdt je de ui en knoflook fijn en bakt dit aan in een (grote) pan met een beetje olie naar keuze. Vervolgens de courgette fijnsnijden en even meebakken. Dan kun je de groentebouillon toevoegen, de kruiden en de mosterd. Laat het even staan om alle smaken op te nemen en de gele courgette zacht te laten worden. Als de courgette een beetje zachter is maak je er soep van met een staafmixer en als je het lekker vindt kun je er bij het serveren nog wat kokosmelk aan toevoegen!

Ikzelf kan altijd heerlijk genieten van een soepje op deze koudere dagen en de mosterd maakt deze soep echt heerlijk van smaak. Ben benieuwd wat jullie ervan denken en of jullie nog andere soeprecepten hebben om te delen!

Gele courgettesoep

Gele courgettesoep

Gele courgettesoepLees jij de artikelen van The sea is my cup of tea met net zoveel plezier als waarmee ik ze schrijf? Laat het me dan weten door me te volgen via Bloglovin’FacebookInstagramPinterest en/of Twitter.

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply M

  Lekker soepje

  12 August 2015 at 17:08
 • Reply Daan

  Vandaag deze soep gemaakt en was echt heerlijk!!!

  8 August 2016 at 16:13
 • Leave a Reply

  Share your latest post