Follow:

Surf Café Living book review and give-away!

Surf Café Living

English version below

Het stelletje Jane en Myles Lamberth wonen aan de Westkust van Ierland en zijn de eigenaren van een café genaamd Shells in Strandhill. Ze houden net als ik van de zee, surfen en vers, lokaal eten en besloten om daar een boek over te schrijven. Toen ik hoorde over het eerste boek, genaamd The Surf Café Cook Book, wist ik meteen dat ik die moest hebben. En nu is er een tweede boek, waar ik al helemaal enthousiast over ben: Surf Café Living. In de boeken staat gezond, lokaal eten (of hoe je je eigen groente kan verbouwen), upcycelen, je huis een thuis maken en het hosten van een etentje met familie en vrienden centraal. Daarnaast staan de boeken vol met prachtige foto’s die je niet alleen hongerig maken, maar je ook doen overwegen om direct naar Ierland te verhuizen.

Waar The Surf Café Cook Book zich meer focuste op het vinden van verse ingrediënten, koken, bakken en hoe je een (Ierse) maaltijd aantrekkelijk kunt maken, focust het tweede boek zich meer op lifestyle, interieur en upcycelen. Wel geldt voor beide boeken dat de surfing lifestyle en de Ierse achtergrond van Jane en Myles duidelijk doorschemert. Of, zoals ze het zelf zeggen: “it all comes with a soup çon of salty air”.

Het boek Surf Café Living heeft hoofdstukken ingedeeld naar elk seizoen. Dit maakt het makkelijk om je inrichting, eten en levensstijl aan te passen aan het seizoen. Zo staan er bijvoorbeeld tips in voor het bouwen van je eigen buitendouche en het verbouwen van kiemen in de lente, het maken van je eigen eetbare bloemensalade in de zomer, een geweldige herfstsfeer creëren aan tafel en kun je kiezen uit diverse recepten voor het maken van je eigen winterse koffie en warme chocolademelk. Net zoals in het eerste boek vind je ook in dit boek meer dan genoeg recepten, zelfs één voor een glutenvrije muffin en ook interessante combinaties van fruit met kruiden. Wat dacht je van ananas met chili bijvoorbeeld?

Tevens staan de boeken vol met inspirerende tips, trucjes en ideeën die je leven een beetje makkelijker maken. Voor liefhebbers van lekker eten is dit boek perfect, aangezien Jane en Myles lijken te leven voor vers en lekker eten. Dit is dan ook precies de reden dat ze hun dromen achterna jaagden en hun café Shells opende in Strandhill. Een must-go als je ooit in Ierland bent! (En breng dan ook direct een bezoekje aan de zeewierbaden daar vlakbij). Het is duidelijk dat ik erg geïnspireerd ben door de boeken van Jane en Myles, want het is precies my cup of tea. Gecombineerd met de mooie illustraties van Paula Mills en de prachtige foto’s zijn deze boeken echt een gevalletje van die-wil-ik-op-mijn-boekenplank.

Als jij er hetzelfde over denkt, heb ik goed nieuws: dankzij Jane en Myles mag ik één kopie van Surf Café Living weggeven aan één van jullie. Alles wat je hoeft te doen om kans te maken is voor 24 juni onder dit artikel te reageren waarom jij die persoon bent!

Update 24 juni: de winnares van het boek is geworden de jarige Hanne Keijzer, want wat kan er een beter verjaardagscadeau zijn voor een surfchick? Ik neem contact op met jou voor adresgegevens.

Surf Café Living book review and give-away

Surf Café Living book review and give-away

Surf Café Living book review and give-away

Surf Café Living book review and give-away

P.S. Als je meer kans wilt maken kun je me volgen op Facebook, Instagram, Bloglovin’, Twitter en Pinterest!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Jane and Myles Lamberth are a couple who live on the West Coast of Ireland, love the sea, surfing and fresh food (just like me!), and decided to write books about it. When I heard about their first book, titled The Surf Café Cook Book, I knew I had to have it. Now I’m even more excited, because they wrote a second book: Surf Café Living. In these books it’s all about how to prepare healthy, local food (or even grow your own), how to upcycle, make your house a home and how to host and enjoy a good get-together, lunch or dinner with family and friends. All along with this you will find beautiful pictures that not only make you drool but also want to make you move to Ireland straight away.

Where The Surf Café Cook Book focuses on finding fresh produce, baking, cooking and how to present a nice (Irish) meal to your family and friends, the second books focuses more on lifestyle, interior and upcycling. Both books are infused with the surfing lifestyle and their Irish roots. Or as they say: “it all comes with a soup çon of salty air”.

Surf Café Living has chapters on each season. Which makes it easy to adjust your house, food and living to the season. For example make your own outside after-surf-shower and grow sprouts in spring, make eatable flower salads in summer, create an amazing autumn atmosphere at your dinner table and choose from a variety of coffee and hot chocolate recipes in winter. Just as in the first book, also in this book you will find plenty of recipes, even one for a gluten-free muffin and interesting combinations of fruit with spices. How about some pineapple with chili?

Along with this you will find a lot of tips, tricks and ideas that can make your life just a little bit easier and more comfy. For food lovers this book is just right, because Jane and Myles just seem to live for fresh, tasty food. This is exactly the reason why they chased their dreams and opened a little café called Shells, near the beach in Strandhill. A must-go if you are near! You can understand that I get really inspired by their books, since they are exactly my cup of tea. Combined with the beautiful illustrations by Paula Mills and the photos that make me hungry and want to move to Ireland straight away, the books are a real must-have-on-your-bookshelf.

If you feel the same way too, I have some good news: thanks to Jane and Myles, I will give away a copy of Surf Café Living to one of you. All you have to do to have a chance to win is reply before the 24th of June below this article and tell me why that person should be you!

Update 24th of June: congratulations Hanne Keijzer, you are the winner of the Surf Café Living book, because it’s the best birthday present for a surfgirl. I will contact you for shipping details.

P.S. For better chances at winning you can also follow me on Facebook, Instagram, Bloglovin’, Twitter and Pinterest!

Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Marjolijn Duermeijer

  Wat leuk Iris dat je dit boek kunt winnen! Surf Café Living book lijkt me echt super om te winnen! Ik leef zelf ook best wel met de seizoenen en leef steeds gezonder. Dus dit boek is een super leuke inspiratiebron. Als ik het boek zou winnen, zou ik hem in mijn strandkapsalon van Strandkapper leggen. I.p.v. roddelbladen heb ik surfbladen liggen. Dus dan kunnen nog meer mensen er van genieten! Ik ben benieuwd!

  20 June 2015 at 22:08
 • Reply niki

  Wauw wat een prachtig boek!die zou ik graag willen hebben! Als ik het boek niet win dan ga ik het kopen,wellicht samen met het eerste boek :)
  Inderdaad zeker een gevalletje ‘die wil ik hebben op mijn boekenplank’

  20 June 2015 at 22:08
 • Reply Ilse

  Wauwie!! Dit boek lijkt me echt ontzettend gaaf om te winnen! Stijlvol, surf & healthy food, een boek die ik graag vaak wil doorbladeren. Ik ga bijna weer naar Vlieland om bij de surfschool te werken. Het lijkt me echt top om dit cadeautje mee te nemen & dit boek te delen. Echt vakantiegevoel en gelukje door het te winnen :)

  20 June 2015 at 22:31
 • Reply Bo

  Whoe Iris! Wat gaaf! Ik heb eind juli eindelijk mijn eigen surfboard gekocht. Al volop van genoten uiteraard! Nog wel flink oefenen haha verder ben ik een sport en bewegen student, dus altijd erg bewust bezig met voeding.
  Dit boek heeft het nu beide gecombineerd! Surfen waar ik nog zoveel meer van wil weten en de perfecte plekken wil ontdekken en het eten war ik erg interessant vind.
  Om mijn passies uit te breiden is dit boek perfect! Ik zou het heel gaaf vinden om hem te winnen!!
  Liefs,
  Bo

  20 June 2015 at 23:10
 • Reply Lisa

  ik zou er superblij mee zijn :) ❤️

  20 June 2015 at 23:16
 • Reply Carlijn

  Heel leuk!! Vooral de praktische tips & tricks zoals t aanleggen van een buitendouche, maken me nieuwsgierig..Hopelijk mag ik met dit boek mijn surf lifestyle naar een hoger level tillen :)

  20 June 2015 at 23:42
 • Reply Sanne

  Klinkt als mega interessant en inspirerend… nooit verkeerd om op zo’n manier leuke ideeen op te doen om thuis in real life uit te proberen! Ik waag bij deze een poging! :)

  20 June 2015 at 23:45
 • Reply Anna

  Wow wakker worden en deze win actie lezen! Wat een inspirerend boek!:) hier zou ik uren in verdwalen! En vervolgens een heerlijk etentje voor familie en vrienden maken:) the book looks amazing!!

  21 June 2015 at 08:05
 • Reply Kim Godschalk

  Woehoo! Nieuwe inspiratie voor een gezonde keuken is altijd fijn maar als beginnend surfster kan ik zeker wel nog wat tips gebruiken!!

  21 June 2015 at 08:27
 • Reply Mandy

  Leuk Iris! Ik kende het boek niet (ook #1 niet…) maar het ziet er geweldig uit. Ik zou het graag willen winnen omdat ik een beetje in een dip zit qua kokkerellen, en dat mijn gezonde eten niet ten goede komt. Ik kan dus wel wat inspiratie gebruiken! En van mooie foto’s word ik altijd gelukkig :) <3

  21 June 2015 at 08:34
 • Reply Tirsa

  Wow! Dit boek klinkt echt als de perfecte inspiratie hulp die ik wel kan gebruiken bij het inrichten van mijn supercoole nieuwe huisje! :D V

  21 June 2015 at 08:59
 • Reply Lysanne

  Mooi geschreven, zou het boek graag lezen! Ik ben beginnend surfer en kan nog heel veel van deze mooie inspiratie en tips gebruiken om een echte surfer te kunnen worden! :)

  21 June 2015 at 10:15
 • Reply Nicky | Dreams of Naia

  Leuk! Ik heb het boek Surf cafe cookbook cadeau gedaan aan mijn vriend en zou hem nog blijer kunnen maken met dit boek erbij! Ondertussen kan ik natuurlijk genieten van al het lekkers ;)

  21 June 2015 at 10:25
 • Reply Eva de Koning

  Jaaaa dit zou geweldig zijn als we dit bij AlohaSurf kunnen gebruiken voor in onze biologische Kitchen!

  21 June 2015 at 11:07
 • Reply Lisette

  Wauw, alleen die foto’s al! Zo mooi! De recepten klinken ook errug lekker, super fijn om wat inspiratie te doen voor gezonde maaltijden of tussendoortjes. Dit boek zou aan mij als foodie, fotografielover en surfer heel goed besteed zijn! Kan ik mezelf ook een geslaagdcadeautje gunnen én tegelijkertijd sparen voor Australië :)

  21 June 2015 at 11:27
 • Reply Iris

  Super gaaf boek Iris.

  Het zou voor mij super zijn. Volgende zomer zou ik graag op een surfkamp werken als kokkin. Ik houd er van om te koken en helemaal als het gezond en seizoenseten is. Het lijkt me dan ook top om wat gerechten voor te schotelen uit dit kookboek, dat past natuurlijk perfect op een surfcamp! Daarnaast lijkt het me gewoon erg leuk om te lezen! Het ziet er mooi uit!

  21 June 2015 at 13:27
 • Reply Elsemieke

  Whooop, wat een heerlijk boek! Surfen, Eten, lifestyle & Ierland.. wat een fantastische combi. Ik zou tijdens mijn vakantie de komende periode uren verdwalen in het boek en vervolgens een onwijs lekker etentje te organiseren voor mijn lieve vrienden om alle (surf)vakantie verhalen uit te wisselen!

  21 June 2015 at 14:04
 • Reply Yazzie

  Klinkt als een boek dat me zou kunnen opfleuren in m’n weg naar herstel van een knieblessure waardoor ik de komende tijd ipv waken (en sporten in general) vooral alleen ervan kan dagdromen. Thanks voor de mooie review, een goede aanrader.

  21 June 2015 at 15:41
 • Reply Hester

  10 jaar geleden fietsen ik een rondje Ierland. Het plan was surfen waar het kon. Maar het was een van de heetste zomers in de geschiedenis en na drie weken had ik nog steeds geen golf gezien. Mijn redding kwam…. Daar komt het! In Strandhill!! De eigenaar van het surfhostel hoorde mijn verhaal regelde een lokale strandwacht, twee boards en een auto, om 21.00 uur. We hebben 2 uur gereden voordat we een plek vonden waar golfen waren. Het was de eerste keer “nacht” surfen voor mij. En nu nogsteeds een van de meest bijzonder momenten van mijn trip. Deze mensen klinken als de eigenaren van dat hostel.. En ik zou wel wat meer van die vibe willen hebben na 10 jaar ;-)

  21 June 2015 at 23:37
 • Reply Hanne

  Iris, wat een onwijs leuk stuk weer! Na het lezen ervan wil ik het boek onwijs graag in handen hebben, het doorbladeren en genieten van al het moois, leuks en lekkers wat er in staat! En het zou een onwijs leuk cadeautje voor m’n 30e verjaardag zijn… en dat is toevallig morgen de 24e ;)

  23 June 2015 at 10:54
 • Reply Grete

  In gedachten blader ik langs de platen
  Van de foto al ruik ik de zee, hoor ik de golven beuken
  Potjes staan al te pruttelen in mijn keuken
  Dat strandje daar, als we daar nou zaten…

  Gezond, zo fijn, vast ook een lekkere koek
  Je maakt me heel blij met dit boek

  23 June 2015 at 17:32
 • Leave a Reply

  Share your latest post