Follow:

Surftrip Taghazout ’14

Taghazout MarokkoHet is nu al het derde jaar op rij dat ik ’s winters afreis naar Taghazout, Marokko. Ik kan er niks aan doen, maar het blijft zo’n heerlijke break van dat rotweer en die kou en het is gewoon ultiem ontspannen. Want als er iets is waar de Marokkanen meester in zijn, dan is het ontspannen. Niets is onmogelijk en alles komt op zijn tijd, dat staat voorop in de Marokkaanse levensfilosofie.

Ze stonden dan ook niet verbaasd te kijken toen we drie surfboards, drie koffers, wat losse tassen en vijf mensen in een Fiat Panda propten. Zelfs drie keer politie passeren leverde geen problemen op en we sloegen bij elke rotonde af door even te vragen aan de mensen aan de rechterkant of het wel vrij was.
Heerlijk toch?

Verder is een weekje Marokko eigenlijk gewoon elke dag zon, surf, Marokkaanse thee, lekker eten en gastvrijheid. Ook dit keer hebben we weer bij Marokkanen thuis gegeten, een lekkere tajine met lamsvlees (die per se op moest, was nog zwoegen) en muziek als toetje. De Marokkanen hebben allerlei liederen die verband houden met het geloof, en die iedereen dus kent, die ze uit volle borst meezingen (het gesprek kwam nog op, jammer dat wij niet zoiets hebben en toen wilde ik al ‘potje met vet’ gaan inzetten). Het is een hele bijzondere ervaring om dat mee te maken en voor de jarige Emma was het het meest speciale verjaardagsfeestje ooit!

Het surfersdorpje Taghazout is heel klein, gezellig en best al op toeristen ingesteld tegenwoordig. De sfeer is er ontspannen en als Westerse vrouw kun je zonder zorgen over straat in je korte broek, je hebt alleen vaak veel aanspraak. Maar dat is ook heel gewoon, socializen is belangrijk in Taghazout. Overal kun je tajines en verse vis halen en je hebt het vrij Westerse L’Auberge en Aftas onderaan het dorp, bij de zee, waar je heerlijk op een terrasje kunt hangen. Surfshops en souvenirshops zitten overal. Een vriend van ons, Mark, die tevens de edit hierboven maakte, heeft zijn baard (die hij speciaal had gespaard voor Marokko) laten afscheren bij een Marokkaanse barber en het is overal mogelijk een auto te huren om wat surfspots in de buurt te verkennen.

Ik moet zeggen, de souvenirs uit Marokko ben ik zo’n fan van. Meestal als ik aankopen doe op vakantie dan kijk ik er vervolgens nooit meer naar om, maar mijn Marokko souvenirs gebruik ik echt nog vaak. Zo heb ik dit jaar een mooi wollen kleed gekocht bij een verkoper op het strand, die ik aan mijn muur heb gehangen bij wijze van gordijn en ik heb een mooie armband ‘from Sahara’ aangeschaft. De man wilde hem me eerst verkopen voor 330 Marokkaanse Dirham (ongeveer 30 euro), maar heeft hem, naar eigen zeggen met pijn in zijn hart, uiteindelijk voor 100 Dirham aan me verkocht. Deze armband zou gemaakt zijn van gesmolten Marokkaanse munten. Of dat ook echt zo is zou ik niet weten, maar hij kan verrassend goed tegen water en het is echt heel degelijk spul. Ik draag hem bijna dagelijks, want het is een mooie herinnering aan een ultieme vakantie!

Marokko is dus zeker een aanrader! Als ik er nog terugkom zou ik graag meer van Marokko willen zien, zoals de Sahara (het binnenland) vanaf een kameel en het Noorden, waar je volgens een Marokkaan die daaruit afkomstig was, in de zomermaanden heel goed kunt surfen!

Taghazout Marokko Taghazout Marokko Taghazout Marokko Taghazout Marokko Taghazout MarokkoTaghazout MarokkoTaghazout Marokko

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Share your latest post