Follow:

The best vegan melted cheese recipe

vegan melted cheese recipe

English version below

Toegegeven, dit recept staat niet 100% gelijk aan kaas. Maar als je al een flinke tijd geen kaas hebt gegeten en wel houdt van een kaas/noot-achtige smaak, is deze vegan melted cheese heerlijk voor op je boterham, pizza, voor over je nacho’s, als ‘kaasfondue’.. Noem maar op! Bovendien is de saus zo gemaakt en bijzonder smaakvol. Veel mensen hebben belangstelling getoond voor dit recept, dus ik besloot om het receptje ook hier te delen! Laat je het weten als je het ook gaat uitproberen?

Benodigdheden
2 zoete aardappels
2 aardappels
1 ui
Ongeveer 350 milliliter havermelk (of andere plantaardige melk)
Flinke hand cashewnoten
Theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt!)
Snuf knoflookpoeder
Snuf peper
30 gram edelgistvlokken

Werkwijze:
☼ Schil de (zoete) aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd daarna de ui fijn.
☼ Kook de ui samen met de (zoete) aardappels gaar in een pannetje met water
☼ Blend nu je aardappels en ui in een blender en voeg cashewnoten en de havermelk in delen toe. Is je saus wat nat? Voeg dan wat meer cashewnoten toe, is ‘ie te dik (en trekt je blender het niet) voeg dan wat meer havermelk toe. Je zoekt naar een romige saus die niet te waterig is.
☼ Voeg de overige ingrediënten toe om op smaak te brengen en blend opnieuw
☼ Als je de saus iets van te voren maakt en even laat staan dan dikt de saus nog een beetje in
☼ Eet met nacho’s, zelfgemaakte pizza (mijn favoriet!), tussen twee boterhammen of wees creatief! Zoals je ziet op de foto hieronder wordt de ‘kaas’ mooi bruin als je hem verwarmt.

vegan melted cheese recipe

Dit receptje is zo makkelijk en absoluut een van mijn favorieten. Als jij dit receptje gaat proberen of een andere lekkere variant hebt, laat me dat dan vooral weten in de reacties hieronder!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’


vegan melted cheese recipe

I admit, this recipe is not the same as actual cheese. But if you haven’t had cheese for a while and love a nutty/cheesy flavour, this recipe won’t dissapoint!This vegan melted cheese is great on a sandwich, pizza, for a ‘cheese fondue’ or on nachos! It’s so easy to make and truly delicious. Because a lot of friends and family have asked for the recipe, I decided to share it today. Let me know if you are going to give it a try!

You will need
2 sweet potatoes
2 regular potatoes
1 onion
Around 350 millilitres of oat milk (or any other plant based milk)
A hand ful of cashew nuts
A teaspoon of sriracha (or more if you like spicy foods!)
A pinch of garlic powder
A pinch of pepper
30 grams of nutritional yeast

Instructions
☼ Peel the (sweet) potatoes and chop finely. Do the same for the onion.
☼ Cook the onion and potatoes until done in a pan with water
☼ Blend your potatoes and onion and add cashew nuts. Then add the oat milk bit by bit, while checking the consistancy of your sauce. If it’s too thin, add cashews, if it’s too thick, add more oat milk.
☼ Add the rest of the ingredients to taste and blend again
☼ If you are making your sauce before hand, it will thicken a bit more
☼ Serve with nachos, on your pizza (my favourite!) between two sandwiches, or get creative! As you can see on the picture below, your ‘cheese’ will turn brown nicely when heated.

vegan melted cheese recipe

This recipe is so easy and definitely one of my current favourites! If you are going to give it a try or have any tips for me to improve this recipe, I’d love to hear it in the comments below!

Volg me op: Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Bloglovin’

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

  • Reply Sarina

    Ahh wat lekker 😍 Dit ga ik zeker uitproberen, dank je voor dit geweldige recept!

    1 May 2017 at 17:09
  • Reply Djuli

    Mmm zo lekker! Ik maak wel eens de nacho cheese sauce van hot for food die hier heel erg op lijkt, maar ik ga jouw versie ook een keer proberen!
    Djuli recently posted…April in pictures: weekendje Amsterdam, vieze vegan slagroom en een huis vol plantenMy Profile

    1 May 2017 at 21:18
    • Reply Iris Overgaauw

      Daar had Sanne het ook al over, ik ga eens kijken hoe zij het maken! En let me know what you think:)

      3 May 2017 at 16:58
  • Reply Merel

    Dat ziet er super lekker uit! Ik heb al meerdere aardappel-“kaas”saus recepten gezien maar nooit gedacht dat het lekker zou zijn. Ik ga ‘m een keer proberen :) bedankt voor het delen!
    Merel recently posted…Kookboek review: Bowls of GoodnessMy Profile

    2 May 2017 at 08:35
    • Reply Iris Overgaauw

      Nee hè, dat had ik ook! En ik maakte deze en ineens was het van: dat is een blijvertje! Ben benieuwd of ie bij jou ook zo in de smaak valt! Liefs

      3 May 2017 at 16:59

    Leave a Reply

    Share your latest post