Follow:

The Nomads Bus

The Nomads Bus

Onlangs wees mijn vriend mij op een heel tof initiatief, namelijk: The Nomads Bus. Dit is het eerste hostel ter wereld dat sneeuw en golven zal gaan najagen. Ja, je leest het goed: een hostel op wielen. Initiatiefnemers Tim Boffe en Valerie Cook hebben dit jaar een succesvolle crowdfunding campagne via IndieGoGo gehad om een ouderwetse schoolbus uit Amerika over te laten komen en hun droom te realiseren. Op dit moment zijn Tim en Val hard bezig met klussen en zal The Nomads Bus deze winter zijn eerste kilometers maken, op zoek naar perfecte sneeuw. Een super reistip wat mij betreft!

De eerste opstappunten vind je nu al op de website Lets Be Nomads, hoewel Tim en Val momenteel nog hard bezig zijn de bus om te bouwen en helemaal af te maken. Onder andere Zwitserland en Frankrijk staan op de planning in het najaar, maar uiteraard rijdt het hostel naar waar het meeste plezier is te beleven. Er zijn vijf plaatsen voor reizigers, en één plaats is gereserveerd voor een cameraman om alle actie vast te leggen. Als ik het zo inschat gok ik dat er een hoop gezelligheid en free spirits aan boord zullen zijn van dit ongewone hostel.

Interessant voor mij, en vele andere surfers with me, is dat Tim en Val van plan zijn om er volgend jaar zomer een wave chasing hostel van te maken. Dat betekent in Frankrijk en Spanje de kust af, op zoek naar de beste golven. Het lijkt me een super idee dat je de bus uit stapt ‘s ochtends en direct het water in kan springen op de spot met de beste golven!

Lets Be Nomads is momenteel nog op zoek naar nieuwe Nomads voor onder andere de social media, het filmen van de trip, onderhoud van de bus en naar locals die de gebieden op hun duimpje kennen. Als je je aangesproken voelt, neem dan vooral contact op!

Meer informatie over het project, de trips, de vorderingen van het opknappen van de bus en de prijzen vind je op de website. Natuurlijk kun je Lets Be Nomads ook volgen op Facebook. Op Xookazine vind je binnenkort een interview met Tim en Val, voor nog meer inside info over dit toffe initiatief!

The Nomads BusThe Nomads Bus

Lees jij de artikelen van The sea is my cup of tea met net zoveel plezier als waarmee ik ze schrijf? Laat het me dan weten door me te volgen via Bloglovin’FacebookInstagramPinterest en/of Twitter.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Share your latest post