Follow:

Zelf natuurlijke deodorant maken

Natuurlijke deodorant
Ik gebruik graag natuurlijke producten als het aankomt op huidverzorging en cosmetica, het liefst uitsluitend eetbare producten. Helaas is dit soms een lastige zoektocht en is de werking van de natuurlijke producten niet helemaal gelijk. Eén product dat onmisbaar is voor mij, en de meeste mensen, is deodorant. Eerder probeerde ik al zoutsteen, maar helaas bleven mijn oksels daar niet echt fris mee bij inspanning. Al een tijdje liep ik met het idee om zelf een deodorant te maken, aangezien ik daar al een aantal receptjes voor had gevonden. Toen ik op de Moderne Hippies Markt de soortgelijke producten van Bliss zag staan heb ik een testertje meegenomen en het was precies wat ik zocht. Tijd dus om het zelf ook eens te maken!


Benodigdheden:
50 gram kokosolie (even smelten in een pannetje)
25 gram pijlwortelpoeder
25 gram natriumbicarbonaat
5-10 druppels essentiële olie naar keuze

Pijlwortel wordt in het Engels ook wel arrowroot genoemd en kun je vinden bij de bakproducten van de Ekoplaza. Mijn natriumbicarbonaat (Engels: baking soda) komt van Dille en Kamille. Ik koos voor Bergamot als essentiële olie, maar ik vind lavendel ook heerlijk. Essentiële olie toevoegen creëert een lekker geurtje, maar dit is optioneel en kan bij gevoelige huid zelfs beter achterwege worden gelaten. Indien de kokosolie lichtelijk vloeibaar is kun je het mengsel van pijlwortelpoeder en natriumbicarbonaat erdoorheen mengen en de essentiële olie naar keuze toevoegen in de mate waar jij van houdt. Even goed roeren en bewaren in een afsluitbaar potje of bakje. Je smeert deze deodorant als een crème op je huid. Even wennen, maar wel effectief en bovendien elke keer genieten van die heerlijke Bergamotgeur!

Ik beleef persoonlijk erg veel plezier aan dingen zelf maken en het uitproberen van receptjes. Indien jij het een beetje teveel gedoe vindt om zelf deodorant te maken, raad ik je dus de deodorants van Bliss aan. Bliss is een nieuw merk dat natuurlijke deodorant op basis van kokosolie verkoopt in een aantal heerlijke geuren (ook een geurloze variant!) Hoef je er geen tijd in te steken, maar weet je wel zeker dat je een geheel natuurlijk product koopt.
Natuurlijke deodorantNatuurlijke deodorantLees jij de artikelen van The sea is my cup of tea met net zoveel plezier als waarmee ik ze schrijf? Laat het me dan weten door me te volgen via Bloglovin’FacebookInstagramPinterest en/of Twitter.

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Sifra

  Leuk! Ik ga het ook eens proberen :)

  2 November 2014 at 23:19
 • Reply Ruby

  Wat een prachtige foto’s!
  Wij hebben deze ook een keer geprobeert, alleen dan zonder pijnwortelpoeder. Helaas vonden wij het niet geweldig werken. HEt leek ons zo leuk om je eigen gemaakte deodorant te kunnen gebruiken :(

  12 March 2015 at 22:45
 • Reply The sea is my cup of tea - My 16 tips for a more natural and green beauty routine • The sea is my cup of tea

  […] Kokosolie met sodium bicarbonaat: wellicht zijn jullie mijn recept voor natuurlijke deodorant wel eens tegengekomen op deze blog. Ik gebruik deze nog steeds met veel plezier. Ik heb ook […]

  30 May 2016 at 10:26
 • Leave a Reply

  Share your latest post